Replica de Constanţa La Oil Terminal, şedinţele zilnice ale sindicaliştilor au fost interzise

Problemele muncitorilor de la Oil Terminal par a se mai fi domolit în ultima perioadă, după ce liderilor vechiului sindicat li s-a interzis să convoace acele şedinţe zilnice care opreau activitatea de producţie timp de câteva ore. Potrivit directorului general, Silviu Wagner, oamenii au început să simtă efectele răzvrătirilor. Este vorba despre acei 4-5 lideri de sindicat care îi oprea din activitate. Am avut o şedinţă în Consiliul de Adminsitraţie şi au fost interzise aceste manifestări. Mai mult, muncitorii au văzut ce înseamnă să se iau după ei, mai ales că au rămas acum şi fără bonul de hrană, ne-a declarat Wagner. Potrivit acestuia, circulă zvonuri în cadrul întreprinderii conform cărora sindicatul nou înfiinţat ar fi al său. Wagner neagă, însă, aceste zvonuri. Nu poate fi sindicatul meu, aşa cum se vehiculează. Băieţii ceilalţi, din vechiul sindicat, au împrăştiat zvonul că sindicatul cel nou ar fi al meu, ori nu este adevărat. Poate peste un an sau doi nu voi mai fi director general şi voi trece pe funcţia deţinută anterior, iar asta înseamnă că voi avea şi eu nevoie de un sindicat, care să îmi apere drepturile. Dar până la a fi sindicatul meu, este cale lungă. Nu este nimic adevărat. Însă pot spune că, din comportamentul oamenilor care compun acest nucleu al noului sindicat, sunt oameni cu pregătire, cu bun simţ, sunt ingineri, şefi de depozit care au muncit 15-20 de ani. În general, sindicatul este al tuturor angajaţilor, nu numai al muncitorilor de rând. Pentru unii, cum sunt cei din vechiul sindicat, este mai greu să înţeleagă chestiuni legate de buget şi de calcule. Derbedeii aceia care i-au tot instigat pe muncitori spun că nu are nimeni ce să le facă, pentru că sunt lideri de sindicat. Ce să le faci, ăştia sunt oamenii cu care defilăm, ne-a mai precizat directorul companiei. Reamintim că, la începutul lunii mai, Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat reducerea programului de lucru de la cinci zile la patru zile pe săptămână, dar şi scăderea salariilor, fapt care a condus la numeroase proteste din partea sindicaliştilor, care au generat chiar în acte de violenţă şi de distrugere.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 330

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 527

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 892

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 281

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 276

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 305

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 296

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 289

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 439

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 565

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 827

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 385

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 424

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 454

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 338