ReplicaCuratenia din Spitalul Judetean „face” 78 de miliarde anual si 230 de someri

Este oficial. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, renunţă la îngrijitoare. Şeful celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării se pregăteşte să predea către operatorii privaţi serviciul de curăţenie din cadrul instituţiei de tratament pentru o perioadă de 4 ani. Partea cea mai proastă din această afacere a spitalului este faptul că îngrijitoarele vor fi concediate pentru că firma care va câştiga licitaţia nu este obligată să preia personalul existent. Altfel spus, Căpăţână va pune pe liber cei 230 de oameni care în prezent asigură serviciul de curăţenie al unităţii. „E o fantezie să crezi că un operator privat va prelua toţi cei 230 de angajaţi", susţinea dr. Dănuţ Căpăţână pe 16 februarie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă în care a anunţat că, pe lângă serviciul de curăţenie, intenţionează să externalizeze şi serviciile de spălătorie şi imagistică, dar şi faptul că pentru aceste schimbări a realizat şi studii de fezabilitate. Hotărârea privind externalizarea serviciului de curăţenie a primit deja aviz de la Consiliul de Administraţie al spitalului şi de la Comitetul Director, caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei a fost definitivat, iar pe 10 mai a.c. este prevăzută începerea procedurii de adjudecare a operatorului care va curăţa saloanele pacienţilor de mizerie. De menţionat că în conturile celor care vor pune mâna pe contractul cu spitalul vor intra 31.200.000 RON, adică 312 miliarde lei vechi. Ceea ce înseamnă că, pentru un an, Căpăţână va repartiza din bugetul spitalului, către firma prestatoare de servicii de curăţenie, 78 de miliarde lei vechi.Partea cea mai proastă din această afacere a spitalului este faptul că îngrijitoarele vor fi concediate pentru că firma care va câştiga licitaţia nu este obligată să preia personalul existent. Altfel spus, Căpăţână va pune pe liber cei 230 de oameni care în prezent asigură serviciul de curăţenie al unităţii. „E o fantezie să crezi că un operator privat va prelua toţi cei 230 de angajaţi", susţinea dr. Dănuţ Căpăţână pe 16 februarie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă în care a anunţat că, pe lângă serviciul de curăţenie, intenţionează să externalizeze şi serviciile de spălătorie şi imagistică, dar şi faptul că pentru aceste schimbări a realizat şi studii de fezabilitate. Hotărârea privind externalizarea serviciului de curăţenie a primit deja aviz de la Consiliul de Administraţie al spitalului şi de la Comitetul Director, caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei a fost definitivat, iar pe 10 mai a.c. este prevăzută începerea procedurii de adjudecare a operatorului care va curăţa saloanele pacienţilor de mizerie. De menţionat că în conturile celor care vor pune mâna pe contractul cu spitalul vor intra 31.200.000 RON, adică 312 miliarde lei vechi. Ceea ce înseamnă că, pentru un an, Căpăţână va repartiza din bugetul spitalului, către firma prestatoare de servicii de curăţenie, 78 de miliarde lei vechi.

http://www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 477

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 376

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 723

Firme Constanța Transilvania Estival 2002 SA. Aprobarea repartizării dividendelor, printre punctele de pe ordinea de zi a AGOA

20 Apr 2024 351

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 450

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 570

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 580

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 777

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 669

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 904

România, țara anchetelor. O soluție sau o amânare a sancțiunilor?

07 Apr 2024 595

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 408

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1350

Firme Constanța Conducerea THR Marea Neagră - S.A, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

01 Apr 2024 607

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 761