Telegraf De la militari de... ziua lor - „Piticul şi cu chiorul au furat poporul"!

BATERIE, BĂSESCU... FOC! Peste 1.000 de pensionari din armată şi reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), o sută dintre ei fiind constănţeni, au protestat, ieri, în apropierea Palatului Cotroceni arătându-şi dispreţul faţă de cei care i-au adus la limita supravieţuirii. Veniţi din Olt, Botoşani, Buzău, Sibiu, Argeş, Prahova, Vâlcea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Dolj, militarii l-au luat în ţintă de la primele ore ale dimineţii pe Traian Băsescu, iar victime „colaterale" au fost guvernanţii, premierul şi ministrul Apărării. „Jos Băsescu", „Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi cu gaşca lor!", „Dormi în continuare! Totul este sub control! Ţi-am îndatorat şi stră-strănepoţii", „Piticul şi cu chiorul au furat poporul", „Armata şi poporul, îl dăm jos pe Chioru", „Jos tiranul" şi „Moarte trădătorilor" sunt doar câteva dintre lozincile pe care protestatarii le-au folosit în timpul manifestării. Totodată, militarii au depus lângă o groapă situată pe terenul viran unde au primit autorizaţie de protest o coroană mortuară dedicată actualului regim. Alături de aceasta au fost aruncate mai multe pancarte, printre care se aflau şi poze cu Traian Băsescu, un ceas pe care era inscripţionat „Oferit de preşedintele Traian Băsescu - Afganistan, 2006" şi un chipiu de marinar. În timp ce flăcările mistuiau pancartele pe care apărea chipul preşedintelui Băsescu, atmosfera a fost condimentată cu lozinci precum „Arde şobolanul!", „Miroase a păr de javră!", „Miroase a şorici!" şi deja tradiţionalul „Ieşi afară, javră ordinară".

REVENDICĂRILE MILITARILOR. „Revendicările noastre se referă la stricta respectare a Constituţiei în ceea ce îi priveşte pe militari şi a legislaţiei internaţionale, la stricta respectare a statutului militarilor din toate timpurile. E o bătaie de joc ceea ce se întâmplă cu noi, e o bătaie de joc ceea ce se întâmplă cu ţara. Suferim ceea ce suferă toţi locuitorii României, salariaţii militari sunt la fel de loviţi ca şi cei civili, pensionarii militari sunt călcaţi în picioare la fel ca şi cei civili", a declarat preşedintele SCMD, Mircea Dogaru. Totodată, pensionarii militari solicită să nu fie trecuţi de la 1 ianuarie la casa de pensii civilă şi să se păstreze actualul sistem, în care erau plătiţi prin intermediul caselor proprii de pensii din sistemul naţional de apărare. „Pensionarii militari vor pierde ca civilii, undeva la 60-80% din pensie. Nu e vorba, însă, de cuantumuri, ci de principii. Noi avem propria casă de pensii şi e inadmisibil să fim aruncaţi în spatele casei de pensii civile, adică în spatele contribuabililor care nu sunt pregătiţi pentru noi. Sărăcirea lor va fi mult mai cumplită", a adăugat preşedintele SCMD. La finalul protestului, militarii în rezervă au anunţat că vor iniţia un demers de strângere de semnături în toată ţara pentru modificarea Constituţiei, astfel încât Legea fundamentală să conţină prevederi noi, printre care şi desfiinţarea Curţii Constiţionale, „o invenţie făcută în scop politic pentru a avea ascendent asupra Parlamentului", susţin reprezentanţii SCMD. Pentru a verifica dispozitivul care îi ţinea departe de palat pe protestatari, ieri, în spatele jandarmilor, şi-a făcut apariţia secretarul de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu, care a stat timp de câteva minute.

www.telegrafonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct) amânat pentru luna mai 2024

25 Jan 2024 887

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1070

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4666

Ce decizie a luat tribunalul în dosarul privind falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct)

20 Jun 2023 1520

Ana Ardeleanu împlinește 71 de ani! Poeta a fost colaboratoarea mai multor publicații constănțene

12 May 2023 1442

Copac căzut pe șinele de cale ferată la Costinești Halta CFR! A tras după el și firele de telegraf și stâlpul CFR! (GALERIE FOTO +VIDEO)

08 Sep 2022 1217

Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct), în faliment! Procesul merge mai departe, la tribunal

06 Sep 2022 1755

Mai multe mașini aparținând Telegraf Advertising SRL, vândute la licitații (DOCUMENTE)

25 Mar 2022 2465

18 februarie 1929. Prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română

18 Feb 2022 1582

Creditorii Telegraf Advertising, convocați în adunare. Care este ordinea de zi (DOCUMENT)

18 Feb 2022 1521

Știați că….? La această dată s-a utilizat pentru prima dată telegraful electric. Cine a realizat primul telegraf electric

11 Sep 2021 1443

#citeșteDobrogea Telefonie, telegraf și oficii poștale în România și Dobrogea (1895-1905) – (III) Situația în orașele și satele provinciei

17 Sep 2020 3140

#citeșteDobrogea Telefonie, telegraf și oficii poștale în România și Dobrogea (1895-1905) – (II) Taxe și tarife

12 Sep 2020 2913

#citeșteDobrogea Telefonie, telegraf și oficii poștale în România și Dobrogea (1895-1905) – (I) Pe drumul modernizării

10 Sep 2020 2200

Constanța Angajații Confort Urban încep demolarea unor chioșcuri Telegraf și Rodipet (galerie foto+video)

12 Aug 2020 2656