Telegraf Fotbal Club Farul, dezafiliat

DATORII CĂTRE TREI JUCĂTORI. Năpădit de datorii, Fotbal Club Farul îşi trăieşte ultimele clipe. Gruparea de pe litoral a primit, ieri, o lovitură de graţie, după ce Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a anunţat că s-a luat decizia dezafilierii clubului din cauza datoriilor către trei jucători, Andrej Rastovac, Dragan Gosic şi Gaston Mendy. Hotărârea a fost prevestită încă din cursul dimineţii, când preşedintele FRF, Mircea Sandu, prezent la Constanţa, a declarat că se vor lua decizii dure, dacă nu se va putea face dovadă achitării datoriilor. Astfel, toate încercările disperate făcute de conducerea clubului pentru a reeşalona datoriile către jucătorii din sezonul trecut s-au dovedit zadarnice. Totuşi, oficialii constănţeni încă speră să salveze echipa pe ultima sută de metri, motiv pentru care au depus deja recurs la decizia federaţiei. Conducătorii Farului au explicat că nu au reuşit să discute cu Gosic şi Rastovac, pentru că nu au putut lua legătura cu ei. Dacă situaţia nu se va schimba până vineri, s-ar putea recurge la o altă soluţie: depunerea sumei restante într-un cont indicat de federaţie „Mă aşteptam la această decizie, pentru că nu am reuşit să prezentăm dovada reeşalonării datoriei de 60.000 de euro către trei jucători. Este vorba de Dragan Gosic, Andrej Rastovac şi Gaston Mendy. Cu Mendy am discutat deja şi cred că vom obţine acceptul său în privinţa reeşalonării. Rămâne să discutăm cu ceilalţi doi, însă până acum nu am reuşit să luăm legătura cu ei. Sperăm ca până vineri să primim şi acordul lor”, a declarat Giani Nedelcu, patronul clubului constănţean. Dezafilierea echivalează cu desfiinţarea clubului, iar regulamentul FRF prevede că toţi fotbaliştii legitimaţi la un club dezafiliat devin automat jucători liberi de contract şi se pot transfera în altă parte fără ca gruparea de care au aparţinut să poată revendica vreun ban în schimbul lor. Pentru a se reafilia, FC Farul ar trebui să-şi achite datoriile, urmând să primească apoi acceptul federaţiei pentru a se înscrie în ultimul eşalon valoric. Pentru patronul Giani Nedelcu, FC Farul ar fi al treilea club pe care-l patronează desfiinţat de federaţie din cauza datoriilor, după Rocar Bucureşti şi Ştiinţa Bacău.

CU LACRIMI ÎN OCHI. Foştii jucători, antrenori şi preşedinţi ai grupării de pe litoral au primit cu lacrimi în ochi vestea dezafilierii echipei lor de suflet. „Am sperat până în ultima clipă că nu se va întâmpla acest lucru, iar optimismul lui Giani Nedelcu m-a făcut să cred că problemele se vor rezolva. Din păcate, nu au reuşit să obţină semnăturile celor trei, privind reeşalonarea datoriilor. Încă mai aşteptăm, pentru că au primit trei zile în care au dreptul să facă recurs. Şi dacă s-ar schimba situaţia, tot ar fi foarte târziu, pentru că nu ştiu cum ar încropi o echipă. Ştiu că s-au adunat nişte copii, dar nu au făcut vreo pregătire şi nu au nici măcar viza medicală. Tot ar fi ceva dacă s-ar reuşi participarea în campionat, pentru că s-ar evita măcar desfiinţarea. Este păcat, pentru că dispare echipa-fanion a oraşului. S-a făcut multe greşeli, s-a minţit mult, iar consecinţele se văd acum. Din păcate, cei care au de suferit sunt tot spectatorii constănţeni”, a spus Paul Peniu, fostul jucător şi preşedinte al FC Farul. „Sunt consecinţele unui an întreg în care nu au fost plătiţi nici jucătorii, nici antrenorii, nici angajaţii clubului. Noi am muncit pe gratis ca să ţinem în viaţă Centrul de copii şi juniori şi să menţinem terenurile într-o stare bună. Este păcat, pentru că acest oraş rămâne fără echipă. Totuşi, să mai aşteptăm câteva zile, să vedem ce se va întâmpla”, a adăugat Dumitru Antonescu, jucătorul-emblemă al formaţiei constănţene.

www.telegrafonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tibi

25 Mar, 2013 16:54

este imposibil ca un club ca FARUL sa piara peste noapte sunt dezamagit si furios ca nimeni dintr-un oras care scoate bani nu se implica in salvarea clubului!!

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 480

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 547

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 805

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 896

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1442

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 613

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719