Uups! Firmele din grupul Conpress, campioane la evaziune fiscala

Nu mai este un secret pentru nimeni monopolul detinut de catre Mazare&Co. in orasul de la malul marii in aproape toate domeniile de activitate. Conpress Group, societatea patronata de catre „cei trei crai de la Rasarit", respectiv Radu Stefan Mazare, Nicusor Daniel Constantinescu si Sorin Gabriel Strutinsky, este cea despre care am tot scris ca refuza sa comercializeze cotidianul „Uups!" din motive pur personale ale actionarilor.

Desi, pana in prezent, acest abuz nu a fost solutionat in niciun fel, am decis sa atragem atentia organelor abilitate cu privire la alte nereguli sau, dupa caz, ilegalitati petrecute in interiorul S.C. Conpress Group S.R.L.

Angajatele chioscurilor fac economie la hartie sau nu dau bon fiscal decat la cerere

Pentru a ne convinge de corectitudinea societatii patronate de catre mai-marii orasului, am mers la cateva chioscuri Conpress Group din zonele Casa de Cultura, I.CI.L., Piata Brick, Ciresica si Dacia, de unde am achizitionat diverse produse si am asteptat sa vedem daca primim bon fiscal. Exact asa cum ne-am imaginat, la niciuna din locatiile amintite nu am primit bon pentru produsele cumparate. Intrebate de ce nu ofera clientilor bon fiscal, vanzatoarele ne-au replicat fie ca fac economie la hartie, fie ca le ofera doar in baza unei solicitari, nicidecum ca asa ar fi legal sau ca este obligatia lor in calitate de comercianti. Vazandu-se stransa cu usa, una dintre angajatele trioului Mazare - Constantinescu - Strutinsky s-a precipitat atat de tare, incat ne-a oferit un bon fiscal ce continea alte produse decat cele achizitionate de noi.

Reprezentantii Garzii Financiare se intrec in promisiuni

Desii reprezentantii Garzii Financiare sustin ca efectueaza permanent controale, in vederea reducerii evaziunilor fiscale, se pare ca exista unele societati comerciale pe care fie le evita, fie nu le iau in considerare din diverse motive, una din acestea fiind chiar Conpress Group.

Contactat telefonic, comisarul-sef al Comisariatului Regional Constanta al Garzii Financiare, Cristian Radu, ne-a declarat ca nu este pentru prima data cand primeste sesizari cu privire la emiterea bonurilor fiscale de catre anumite societati comerciale si a tinut sa precizeze ca institutia pe care o conduce va lua masurile necesare in vederea clarificarii situatiei din cadrul S.C. Conpress Group S.R.L. Mai mult, comisarul a specificat ca, in astfel de situatii, amenzile pentru agentii economici sunt cuprinse intre 8.000 de lei si 10.000 de lei, ajungandu-se chiar, dupa caz, la suspendarea dreptului de a comercializa orice fel de produs. Asadar, nu ne ramane decat sa asteptam rezultatele controlului comisarilor Garzii Financiare, cu atat mai mult cu cat, in sprijinul afirmatiilor noastre, vin inregistrarile realizate la punctele de lucru S.C. Conpress Group S.R.L.

www.uups.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 2010

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 603

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 368

Horoscop pentru duminică, 31 martie 2024. Cheltuielile comune cu alții sunt o temă delicată pentru unii nativi

31 Mar 2024 587

Horoscop pentru sâmbătă, 30 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

30 Mar 2024 780

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20536

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 519

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 711

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31218

Istoria Dobrogei - Bibliografie Gellius (sec. II) - „Nopțile atice”

17 Feb 2024 5432

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 731

Horoscop pentru miercuri, 07 februarie 2024! Segmentul amoros este sensibil astăzi pentru unii nativi

07 Feb 2024 946

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 745

Vrei să lucrezi la SRI? Acum ai ocazia. Iată ce posturi sunt disponibile!

05 Feb 2024 2730

Gala Dark Knights 2024 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 757