Uups! Fiscul a ramas cu harburile Valentino&Doris pe cap

Taximetria nu mai este ce a fost odata!

Este deja de notorietate faptul ca firma de taxi Valentino&Doris are serioase probleme financiare, administratorilor fiindu-le imposibil sa isi achite datoriile catre stat. Aflata in dificultate, compania constanteana de taximetrie a ajuns in situatia de a fi executata silit de A.N.A.F., numai ca statului nu ii merge prea bine in procedura de recuperare a creantelor. Astfel, pe 28 octombrie, Directia Generala a Finantelor Publice Constanta organizeaza cea de-a cincea licitatie prin intermediul careia incearca sa obtina ceva banuti de pe urma masinilor aflate in proprietatea firmei de taxi executata silit. Desi de la prima licitatie pana in prezent pretul de pornire al masinilor a scazut simtitor, nimeni nu este interesat de ele. Preturile au scazut astfel, conform dispozitiilor legale, la 50% din pretul initial.

Valentin Daraban, administratorul societatii Valentino&Doris, recunoaste ca masinile sunt uzate si ca Fiscul incearca marea cu degetul prin faptul ca vrea sa le instraineze cu sume ce ajung pana la 5.000 de lei, in cazul unui Fiat Albea din 2005. De altfel, Valentin Daraban nu face altceva decat sa stea pe margine si sa „se distreze" pe seama autoritatilor fiscale. El isi vede nestingherit, in continuare, de treaba, apeland la o strategie extrem de eficienta: a lasat vechea firma in deriva si si-a infiintat o alta societate Valentino Auto Service S.R.L., cu care isi vede nestingherit de treaba. In tot acest timp, Fiscul este cu mainile legate si cu mai multe harburi pe cap, pe care le-a primit in contul datoriei. De altfel, in ultimul an, numarul firmelor cu datorii la stat care au fost falimentate a crescut alarmant, creand adevarate gauri in bugetul de stat, si asa saracit de criza financiara.

Valentino&Doris S.R.L. este firma cu care a colaborat si interpretul Mihai Traistariu, dupa ce a achizitionat fostul dispecerat al Max Tax S.R.L. Acesta sustine ca nu este la curent cu problemele financiare ale fostului sau partener de afaceri. De altfel, afacerile cu firme de taxi nu mai sunt la Constanta ce au fost odata. Daca in urma cu doi ani era o adevarata aventura sa incerci sa faci rost de o autorizatie de la Primaria Constanta care sa iti permita sa folosesti o masina pentru o astfel de activitate, in prezent, mica publicitate este plina de anunturi prin care se inchiriaza licente, semn ca incasarile au scazut extrem de mult, in timp ce cheltuielile au crescut. Taximetristii se plang ca, din banii pe care ii castiga, nu isi permit sa plateasca ratele la leasing, asigurarile, inspectiile periodice si reparatiile la masini, asa ca prefera sa se reorienteze din punct de vedere profesional.

www.uups.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 277

Preşedintele american Joe Biden suspendă construcția de noi terminale de export de gaz natural lichefiat

26 Jan 2024 775

USR cere demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, reproşându-i că, după criza de personal din spitale, ajung să fie "aruncate în criză" şi medicina de familie şi medicina de ambulator

16 Jan 2024 734

Italia a preluat președinția G7

01 Jan 2024 723

MAE Un grup de 16 cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România

17 Nov 2023 689

Președintele Egiptului vrea stabilirea unei foi de parcurs pentru a opri criza umanitară din Gaza

21 Oct 2023 718

LIVE VIDEO TEXT Crucea Roșie Română inaugurează în Constanța „Centrul de Promovare a Sănătății“ (FOTO+VIDEO)

05 Oct 2023 1432

Cum s-a schimbat industria financiară după criza din 2008?

18 Aug 2023 688

ISU Dobrogea Intervenție de urgență în Costinești! Ce s-a întâmplat

03 Aug 2023 1120

Violențe în Franța! Un adolescent a fost ucis de un polițist. Emmanuel Macron convoacă o celulă interministerială de criză (VIDEO)

30 Jun 2023 1543

Ion Caraion și viața scriitorului ajuns din deținut politic, informator al Securității

24 May 2023 1780

Ministrul Petre Daea, despre criza cerealelor. Ce măsuri vor fi luate în cazul cerealelor din Ucraina (VIDEO)

21 Apr 2023 987

#citeșteDobrogea Intensa activitate economică a urbei Medgidia în perioada interbelică

15 Mar 2023 2954

Anunț șoc făcut de unul dintre magazinele des frecventate de români. Magazine de modă și la Constanța!

08 Mar 2023 2473

Ghidul pentru situaţii de criză, lansat de DSU. "Vom distribui acest ghid în toate zonele în care există riscuri" (VIDEO)

04 Mar 2023 997