Uups! Inspectorul scolar Aliss Andreescu sustine greva profesorilor

Fara precedent! Ce pazeste Mircea Banias???

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a sustinut protestul profesorilor din Capitala. Cu o puternica radacina sindicala, Aliss Andreescu nu numai ca nu a recomandat profesorilor sa ramana la catedra, dar a si incurajat protestele. Surse din Inspectoratul Scolar sustin ca este prima data cand un inspector general indeamna si sustine greva sau protestele. Aceasta stare de fapt va fi propusa pentru a fi discutata in cadrul primei sedinte de Birou Permanent Judetean al P.D.L.

Interesant este faptul ca Aliss Andreescu a ajuns in cea mai inalta functie din I.S.J. fara recomandarea sau sustinerea partidului sau a prefectului judetului, ceea ce inseamna ca, practic, la nivelul partidului, orice decizie s-ar lua, nu ar afecta in niciun fel statutul sefului I.S.J. Mai mult decat atat, colegii de partid ii reproseaza inspectorului scolar ca nu face politica P.D.L., aducand in Inspectorat membri P.S.D. sau P.N.L. pe care i-a „spalat" si i-a transformat in inspectori de specialitate.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta, Ioana Purcarea, comparativ cu vechea conducere a I.S.J., noua echipa, condusa de catre Aliss Andreescu, colaboreaza si dialogheaza cu S.L.S.I.P. Astfel, liderul Ioana Purcarea precizeaza ca sindicatul a gasit intelegere la noua conducere a Inspectoratului Scolar si nu a avut nicio obstructie din partea acesteia.

Peisaj dezolant in invatamantul constantean

Nivelul de trai al profesorilor constanteni se degradeaza pe an ce trece.

Astfel, s-a ajuns ca 60 de cadre didactice sa isi dea demisia si sa plece la munca in strainatate sau sa se reprofileze, pe motiv ca salariul de dascal nu le asigura un trai decent.

Toti profesorii sunt nemultumiti de salariile mici, fapt pentru care 200 de cadre didactice din Constanta au protestat in Capitala. Dascalii, membri ai Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar, au plecat la primele ore ale diminetii la Bucuresti, pentru a participa la ampla manifestare de protest din Capitala. Liderul S.L.S.I.P., Ioana Purcarea, spune ca sindicalistii participanti la protest erau din Mangalia, Medgidia, Constanta si din Navodari si au manifestat, timp de patru ore, cu incepere de la ora 11.00 in Piata Victoriei, timp in care au participat si la un mars catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a aprobat inca Legea Educatiei, de nerespectarea Legii referitoare la salarizarea cadrelor didactice si cer conditii decente de trai.

Cei 8.500 de sindicalisti din Educatie afiliati la F.S.L.I. au protestat ieri in Bucuresti, pe fundal auzindu-se marsul funebru, cadrele didactice spunand ca in Romania se pregateste inmormantarea scolii romanesti. Mariana Guna, presedintele Asociatiei de Parinti, a transmis protestatarilor sustinerea celor doua milioane de parinti pe care-i reprezinta. „Am venit sa fim alaturi de voi, sa cerem Guvernului salvarea scolii romanesti, programe reformate, manuale, nu maculatura de aruncat la gunoi, resursa umana motivata", a fost mesajul Marianei Guna.

Profesorii s-au declarat dezamagiti ca, pe 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei, in Romania evenimentul este sarbatorit de ani de zile prin proteste, deoarece niciun Guvern nu a sprijinit acest sector declarat prioritate nationala.

www.uups.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Dragobete, Asociaţia „Suflete deschise” lansează un nou îndemn - Iubește pe toată lumea!

25 Feb 2024 617

ZIUA LIVE. Curajul, cea mai importantă moștenire pe care o avem de la daci. „Dacii aveau această dorință de libertate“

14 Apr 2022 1589

ZIUA LIVE. Aurel Mototolea. „Dacii ne-au transmis genele” (VIDEO)

13 Apr 2022 1577

#Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials Tropaeum Traiani, reper latin al României și emblema milenară a Dobrogei (galerie foto+video)

28 Oct 2021 5327

Noaptea Muzeelor 2021 MINA Constanța. Personal costumat în daci și romani, uniforme școlare din perioada comunistă și alte categorii de bunuri culturale

13 Jun 2021 1661

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța Noaptea Muzeelor la Tomis

04 Jun 2021 2321

Nicolae Furdui Iancu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști, își serbează azi onomastica

06 Dec 2020 6475

„Dobrogea Digitală” – „Monumentul triumfal de la Adamclisi” (1977) Legendarul Mars Ultor, divinitatea protectoare de pe „biserica lui Adam”

15 May 2020 4779

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 8 februarie 2019

08 Feb 2019 2385

Constanța. Piața Ovidiu un real conglomerat balcanic Între ”Trandafirul de la firida mea”, ”Noaptea Muzeelor” și festivalul culinar (galerie foto+video)

19 May 2018 13422

Renault Romania recheamă în service mai multe autovehicule Daci Duster. Ce probleme au fost identificate

22 Mar 2018 2183

#citeşteDobrogea Vinurile dobrogene de altădată. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

30 Dec 2017 4562

Astăzi, îşi serbează onomastica. Constănţeni care poartă numele Sfântului Andrei (galerie foto)

30 Nov 2017 3162

Revista presei locale

21 Aug 2017 2591

Revista presei locale

19 Aug 2017 2451