Uups! Nicusor Constantinescu a decis - Teatrul "Oleg Danovski", falimentat in favoarea Fundatiei Fantasio

Consiliul Judetean Constanta este pentru unii muma, pentru altii ciuma. In timp ce Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski" isi da incet, dar sigur obstescul sfarsit, Fundatia Fantasio, cea care a preluat numele fostului teatru constantean, prospera prin bunavointa autoritatilor locale. Directorul Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski", Daniela Vladescu, este foc si para pe presedintele Consiliului Judetean Constanta si, mai ales, pe primarul Radu Mazare. In timp ce acesta din urma tergiverseaza procedura de predarea a teatrului in administrarea Ministerului Culturii, prin neemiterea acordului de predarea a cladirii de patrimoniu, Nicusor Constantinescu a anuntat institutia ca stopeaza finantarea. „Nu inteleg de unde atata rea-vointa. Este clar ca se urmareste falimentarea teatrului... acest lucru s-a vrut de la inceput. Altfel nu se explica de ce Fundatia Fantasio a primit, la sfarsitul lunii august, de la C.J.C. 3.000.000 de lei pentru organizarea unor evenimente, printre care si Festivalul Mamaia. Este de neconceput acest lucru, in conditiile in care «Oleg Danovski», care are peste 200 de angajati, teatru, balet si filarmonica, si care reprezinta viata culturala a Constantei, avea nevoie de 1.500.000 de lei pentru a supravietui pana la sfarsitul anului", a declarat Daniela Vladescu, care a mai adaugat ca, in aceste conditii, C.J.C. a mai avut „curajul" sa transmita o adresa oficiala prin care cere sa i se comunice programul cultural al teatrului pentru 2011.

Fundatia Fantasio este una din institutiile finantate generos din bugetul public al Constantei, gratie celor doi directori care trudesc la bunastarea sa: Cristian Zgabercea si Virgil Iosif. Ambii sunt oameni de cultura care au avut legatura cu Teatrul de Stat, dar care au o mare calitate: se afla in gratiile lui Nicusor Constantinescu. Fundatia Fantasio a inceput sa functioneze cu un patrimoniu initial de 1.000.000.000 de lei, constituit din 500.000.000 de lei, contributia judetului Constanta, cealalta jumatate fiind asigurata de catre Municipiul Constanta. Alte voci afirma ca ar exista posibilitatea ca Teatrul „Oleg Danovski" sa fie preluat de catre Fundatia Fantasio, alaturi de Revista Tomis, si ca acesta ar fi motivul pentru care se tergiverseaza procedura. Acest lucru ar insemna ca toti banii destinati culturii la nivel local trec prin conturile fundatiei si abia apoi ajung, injumatatiti sau mai rau, la beneficiari.

www.uups.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 667

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 533

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 529

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 709

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3365

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13917

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 899

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 893

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1925

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2797

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6811

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811