Ministerul Sănătății va introduce în schemă vaccinul pneumococic


Prezent, astăzi, la Vălenii de Munte, la deschiderea secţiei de Reumatologie a Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte, Florin Bodog, ministrul Sănătății, a precizat că se intenționează introducerea în schema de vaccinare, pentru toți copiii din țară, vaccinul pneumococic.

„Introducem în schema de vaccinare pentru toţi copiii vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic, sunt două sau trei ţări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a declarat Florin Bodog. 

Reprezentantul Executivului a făcut câteva declarații și pe marginea vaccinului pentru hepatită. 

 „Este o problemă cu producătorul coreean nu are toate actele în regulă. Noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârşitul lunii martie. Va intra pe linia de producţie şi încercăm să găsim o soluţie pentru a ajunge cât mai repede la copii”, a mai explicat Florin Bodog. 

Sursa foto: cvlpress.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amendamente la proiectul Legii vaccinării Deputatul Cristina Dumitrache (PSD) vrea să-i „salveze“ pe părinţi de la abuzuri, hărţuire sau caracterul penal al normativului!

10 Nov 2017 13113

Bodog, despre ministrul Justiției „Nu și-a dat demisia”

05 Feb 2017 1541