70 de expozanţi prezintă utilaje de ultimă generaţie Târgul Expoagroutil, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

Timp de patru zile, între 26 şi 29 mai, agricultorii şi fermierii din Dobrogea sunt aşteptaţi cu zeci de utilaje necesare prelucrării pământului şi industriei alimentare, la cea de-a XXIV-a ediţie a Târgului Expoagroutil, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie (CCINA) Constanţa.
 
Tractoare, combine, agenţi de fertilizare, echipamente industriale, produse organice, produse tradiţionale, servicii agricole, dar şi posibilităţi de finanţare în agricultură sunt unele oferte care pot fi găsite la Târgul Expoagroutil. Deschiderea oficială a evenimentului, care se desfăşoară în parcarea Pavilionului Expoziţional, a avut loc ieri, în prezenţa lui Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Ioan Albu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, Gheorghe Albu, vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, Fotini Teodorescu, administrator al Dobrogea Grup SA.
 

„Putem spune că acest târg s-a internaţionalizat, şi nu neapărat prin brandurile expuse, ci şi prin participarea unor expozanţi din Bulgaria, Turcia, Ungaria. Putem caracteriza această manifestare ca având cea mai mare densitate de utilaje agricole. Aş fi vrut ca evenimentul să fie extins şi cu produse agricole.
 
Venim în acest an cu o suprafaţă ocupată de 3.500 mp, ocupată de 70 de expozanţi, ce reprezintă 110 branduri. Puteam fi mai extinşi dacă aveam şi această componentă a produselor agricole. Este un târg special pentru Constanţa. Am fost în ţară şi la alte târguri pe acest profil, dar nu am văzut această densitate de utilaje agricole. Cred că suntem campioni la acest capitol, după târgul INDAGRA, care se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedinţiei române“, a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanţa.

 
„Este deja o tradiţie ca Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală să organizeze cu CCINA acest târg. Având în vedere suprafaţa agricolă a judeţului Constanţa -500.000 de hecatre, care ne situează pe locul trei în ţară, se justifică organizarea acestui târg. Mulţumim expozanţilor şi fermierilor pentru participare“, a spus, la rândul său, Ion Albu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa.
 

„Agricultura a făcut un salt extraordinar. Sunt şi vor fi probleme în continuare, dar trebuie să găsim soluţii să mergem mai departe. Felicit agricultorii pentru rezultatele pe care le au, le-au avut şi le vor avea în acest an la toate producţiile agricole. Dar depindem mult de Cel de Sus. Însă putem găsi soluţii. Cei care înţeleg ce e aceea tehnică şi tehnologie vor reuşi. Vă mulţumim pentru producţiile realizate în ultimii ani. Dacă acum 15 ani ne chinuiam cu trei-patru tone de grâu pe hectar, acum se produc până la opt tone. Este incredibil. Aş vrea ca tehnologia pe care o vedem la acest târg să se vadă şi pe câmpuri. Lucrând cu astfel de utilaje, rezultatele vor fi mai bune, veţi fi mai mulţumiţi şi dumneavoastră, şi noi, procesatorii“, le-a transmis Fotini Teodorescu agricultorilor şi fermierilor din Dobrogea.

 
Târgul Expoagroutil reprezintă o întâlnire tradiţională dintre cerere şi ofertă. Ediţiile trecute s-au dovedit a fi un real succes, mulţi dintre expozanţi exprimându-şi dorinţa de a-şi reînnoi participarea la acest eveniment, susţin reprezentanţii CCINA Constanţa. Expoagroutil aduce în acelaşi loc producători, importatori şi comercianţi din diferite domenii: tractoare, combine, maşini şi echipamente agricole, agenţi de fertilizare şi de protecţie a plantelor, produse agricole şi alimentare, maşini şi echipamente din industria alimentară, material săditor şi seminţe, produse alimentare organice şi tradiţionale, pentru apicultură, grădinărit, finanţe şi asigurări (în special din domeniul agricol) -, care vor participa de asemenea şi la întâlniri de afaceri şi vânzări promoţionale.
 
În cadrul acestui eveniment, Centrul Enterprise Europe Network Constanţa din cadrul CCINA Constanţa va organiza un parteneriat de afaceri în colaborare cu alte centre Enterprise Europe Network din Bulgaria (Dobrich şi Silistra) şi Turcia (Adana), pentru a oferi firmelor participante oportunitatea de identificare a noilor parteneri de afaceri şi de a începe o cooperare în afaceri în domeniul agriculturii şi activităţilor conexe.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 2385

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 1995

Târgul Expoagroutil, la o nouă ediţie. CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor

30 May 2017 2936

S-a dechis târgul Expoagroutil organizat de CCINA (galerie foto)

26 May 2016 3482

În atenţia agricultorilor CCINA Constanţa vă invită la cea de-a XXIV-a ediţie a Târgului Expoagroutil (galerie foto)

25 May 2016 2161

UPDATE. La Pavilionul Expoziţional Se deschide târgul Expoagroutil

28 May 2015 2526

Târgul Expoagroutil 2014 și-a deschis porțile Utilaje de ultimă generaţie, finanţări pentru agricultură şi soluţii pentru fermieri (galerie foto)

29 May 2014 3372

Târgul Expoagroutil revine la Constanţa

26 May 2014 2243