Absolventilor de facultate le sunt contestate diplomele

Ministerul Educatiei si Cercetarii ia masuri abuzive

Rezultate dezastruoase la titularizare * Decizia ministrului de a nu mai permite sustinerea acestui examen celor care au obtinut note sub 5 este considerata abuziva * Absolventii au primit o diploma ce le da dreptul sa profeseze in invatamant * La examenul de titularizare au fost declarati respinsi profesori suplinitori cu gradul didactic al doilea si cu definitivat * Aceste grade sunt acordate pentru abilitatile metodice si pentru o buna pregatire psihopedagogica.

Anul acesta, rezultatele la examenul de titularizare a fost sub limita asteptarilor, mai mult de jumatate din numarul candidatilor obtinand medii sub cinci. Pentru a putea primi repartitie, un candidat trebuie sa obtina minim nota 7. Despre rezultatele din acest an de la examenul de titularizare inspectorul scolar general adjunct, Lucretia Sirinian, a declarat ulterior: "Mediile obtinute de candidati sunt dezastruoase, foarte multi au primit note mici. Candidatilor nu le ramane decat sa sustina un nou examen la anul, pentru ca nu vor fi titularizati daca nu au obtinut minim nota 7". Ministrul Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu, promisese ca profesorii care au luat note sub 5 la examen nu vor mai avea dreptul sa participe la alte titularizari. Lucru care este imposibil de realizat, deoarece absolventii respectivi au primit o diploma ce le da dreptul sa profeseze in invatamant. Recenta masura este apreciata ca abuziva chiar si de cei care au fost admisi si titularizati in iulie. Inspectorul scolar judetean adjunct, Lucretia Sirinian, a declarat ca, totusi, nu pot fi sanctionati in nici un fel cei respinsi la titularizare. "Nu poti nega o diploma pe care respectivul absolvent a obtinut-o. Sa nu uitam ca acei absolventi au invatat patru ani, in ciuda rezultatelor dezastruoase pe care le-au avut". Acelasi lucru este sustinut si de inspectorul general, Paloma Petrescu. O alta nemultumire a candidatilor la examenul de titularizare este faptul ca la concurs au fost declarati respinsi profesori suplinitori cu gradul didactic al doilea si cu definitivat. Conform regulamentului, aceste grade sunt acordate pentru abilitatile metodice si pentru o buna pregatire psihopedagogica. Pentru rezolvarea locurilor ramase vacante, Ministerul Educatiei si Cercetarii a gasit o solutie. Posturile ramase libere vor fi distribuite la sfarsitul lunii august suplinitorilor calificati, oficialii ministerului sustinand ca in nici un caz nu se va mai apela la serviciile suplinitorilor necalificati. Se urmaresc introducerea unor evaluari periodice pentru profesori, pentru a-i testa pe acestia, precum si acordarea de salarii corespunzatoare pregatirii si rezultatelor pe care le obtin.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 815

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20069

Școala Gimnazială Nr. 1, Hârșova, județul Constanța face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs

28 Feb 2024 572

#citeșteDobrogea Viceamiralul Constantin Niculescu - Rizea, un ofițer devotat, în slujba Marinei Române

20 Feb 2024 4059

Concurs de angajare la Școala Gimnazială nr.12 ,,B.P.Hasdeu” Constanța. Ce post este vacant

19 Feb 2024 873

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31022

In memoriam Dimitrie Știubei, absolvent de studii de marină la Constanța și pictor al mării

16 Feb 2024 755

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 735

Topul județelor, în funcție de numărul absolvenților de studii superioare din totalul populației rezidente! Pe ce loc se află Constanța

07 Feb 2024 764

Originar din Constanța Interpretul Teodor Danci a împlinit 21 de ani

10 Jan 2024 987

Grădinița cu Program Normal ,,Zubeyde Hanim” Constanța angajează. Ce posturi sunt scoase la concurs

06 Jan 2024 1540

Ce scriu în secțiunea de profil al CV-ului?

28 Dec 2023 1309

SRI angajează inginer electronist! Iată cum aplici

17 Dec 2023 1603

Angajări Constanța Primăria Hârșova angajează secretar. Condițiile de îndeplinit

15 Dec 2023 1253

Angajări Constanța Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Detalii

03 Dec 2023 2341