Amenzi de sfarsit de sezon

Un fast-food din Venus a fost inchis temporar, dupa ce inspectorii de la Protectia Consumatorilor au gasit o serie de nereguli. Reprezentantii OPC au mai descoperit etichete la produsele din carne care nu erau traduse in limba romana. "Vasele de la bucatarie erau murdare, astfel ca vom sesiza Directia de Sanatate Publica", a declarat Dan Vlaicu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Tot in Venus, inspectorii au amendat cu patru mii de lei conducerea unui hotel de o stea, pentru nerespectarea conditiilor de cazare. Desi o camera de doua persoane la acest hotel costa 72 de lei pe zi, in conditiile in care mobilierul este intr-o stare avansata de uzura, turistii cazati aici nu s-au aratat nemultumiti de conditii. In Costinesti, reprezentantii OPC au amendat proprietarul unui restaurant cu autoservire cu 11.000 lei. In urma controlului, inspectorii au gasit produse expirate, mizerie in blocul alimentar si vesela degradata. Si in acest caz va fi sesizata Directia de Sanatate Publica. "A gasit o punga cu crenvursti expirati si una cu piept de pui care nu avea termenul de valabilitate inscriptionat, iar vasele de la bucatarie erau degradate", a precizat secretarul de stat Dan Vlaicu. De asemenea, in cadrul controalelor, a mai fost inchisa si o pensiune din judetul Tulcea, care a mai fost verificata de Protectia Consumatorilor, in urma cu trei saptamani. "Atunci, proprietarul unitatii a primit doar un avertisment pentru ca nu avea actele de clasificare a unitatii. Pentru ca nici la controlul de vineri conducerea pensiunii nu a prezentat actele de clasificare, inspectorii au decis sa inchida unitatea pe o perioada de sase luni si l-au amendat pe proprietar cu 7.000 de lei", a mai precizat Vlaicu.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 583

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 648

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 440

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 528

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 525

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 696

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3359

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13869

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 897

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 877

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1921

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1299

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2785

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6800

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 807