ANPC a lansat campania nationala de promovare a calitatii serviciilor

"O vara de calitate"

Aceasta se desfasoara pana pe data de 30 septembrie * Pot participa toti agentii economici din domeniul serviciilor de alimentatie publica, serviciilor hoteliere si de agrement * La nivel national vor fi desemnate castigatoare trei firme care vor primi diplome de excelenta si trofeul "Consumator, Competitie, Calitate" * Nicu Radulescu, secretar de stat Autoritatea Nationala pentru Turism, prezent la lansarea campaniei, a declarat ca, la ora actuala, cele mai multe nemultumiri ale turistilor sunt legate de zgomotul discotecilor in aer liber * Prin urmare, se va lua masura sanctionarii agentilor economici care deranjeaza astfel turistii si se va merge chiar pana la sistarea activitatii

La hotel "Europa" din Eforie Nord a avut loc, ieri, lansarea oficiala a campaniei nationale de promovare a calitatii in servicii, care se desfasoara sub sloganul "Consumator, Competitie, Calitate". Ieri, a avut loc prima etapa din cadrul campaniei, tema fiind "O vara de calitate". Evenimentul este organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism, Confederatia Nationala a Patronatului Roman, Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, Centrul National de Invatamant Turistic, Federatia Industriei Hoteliere din Romania, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania, Asociatia Nationala a Turismului Rural, Ecologic si Cultural si Organizatia Patronala din Turismul Balnear. Deschiderea oficiala a fost facuta de Rovana Plumb, ministru secretar de stat, presedintele ANPC, si Nicu Radulescu, secretar de stat Autoritatea Nationala pentru Turism. Rovana Plumb a declarat ca aceasta campanie este o oportunitate care se inscrie in procesul de informare si promovare a calitatii serviciilor pentru consumatori si este, totodata, o competitie.

Conditii de participare

Campania se va desfasura pana pe data de 30 septembrie 2004 si in cadrul acesteia se va monitoriza activitatea desfasurata de agentii economici care activeaza in zona de alimentatie publica, turism si parcuri de distractii. Actiunea se va desfasura in toate cele 41 de judete ale tarii, precum si in Bucuresti. Campania va avea in vedere atat evaluarea calitatii serviciilor oferite pe piata, cat si promovarea celor mai performanti agenti economici ce presteaza servicii de alimentatie publica, servicii hoteliere si servicii de agrement. In fiecare unitate participanta la campanie se va afisa un semn distinctiv al campaniei. Primii trei prestatori de servicii de calitate, pe fiecare judet in parte, vor primi cate o diploma de prestatori de servicii de calitate. Ocupantii locului intai la nivel de judet vor intra in faza nationala. Prestatorii celor mai bune servicii de calitate la nivel national vor primi o diploma de excelenta si trofeul "Consumator, Competitie, Calitate". La aceasta campanie pot participa toti agentii economici doritori, cu conditia ca ei sa presteze una sau multe din categoriile de servicii din campanie, sa respecte reglementarile in vigoare privind serviciile oferite si sa achite taxa de participare. Inscrierea se face pana pe 15 august. Primii zece clasati pe tara din care vor fi selectati castigatorii primelor trei locuri vor fi desemnati la jumatatea lunii octombrie.

Turistii sunt deranjati de zgomotul discotecilor

Nicu Radulescu, secretar de stat Autoritatea Nationala pentru Turism, a declarat ca turismul este o industrie extrem de sensibila, care se realizeaza cu foarte multe sacrificii. Acesta a precizat ca trebuie gasite solutii astfel incat turismul din Romania sa atinga standarde europene si sa devina cat mai profitabil. Un prim pas in acest sens este pozitivarea imaginii turismului. In ceea ce priveste reclamatiile turistilor prezenti in acest moment pe litoral, Nicu Radulescu a declarat ca cele mai multe sunt legate de zgomotul facut de discotecile in aer liber, de calitatea serviciilor din restaurante si de conduita personalului acestora si de faptul ca inca mai exista santiere in care se lucreaza chiar daca statiunile sunt pline de turisti. In ceea ce priveste discotecile in aer liber, reprezentantul ANT a declarat ca cei mai nemultumiti de zgomotul muzicii sunt turistii straini. De aceea, Radulescu a declarat ca la deschiderea sezonului s-au dat avertismente patronilor care au astfel de unitati si, in perioada imediat urmatoare, se va trece la sanctionarea lor. Acesta a mai precizat ca trebuie gasita o solutie in ceea ce priveste zgomotul si sa nu se ajunga la suspendarea activitatii acestor unitati. Radulescu a mai precizat ca aceasta din urma nu este o solutie deoarece este vorba despre polemica dintre generatii, respectiv tinerii care vin sa se distreze si persoanele care vin sa se odihneasca. In ceea ce priveste orasul Constanta, reprezentantul ANT a declarat ca, tinand cont ca acesta este oras-port, turismul de croaziera s-a dezvoltat si a devenit deja o traditie. Radulescu a mai precizat ca cele mai multe nave vin din zona austriaca, tranziteaza Portul Constanta si se indreapta catre Delta Dunarii. Tocmai de aceea se urmaresc dezvoltarea si reamenajarea Portului Tulcea, precum si modernizarea Terminalului de pasageri Constanta si a Portului turistic Tomis.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Staff-ul CERONAV, în Austria, prezent la un eveniment ce vizează Schengen

13 Apr 2024 461

Conexiuni maritime și economice. De la Portul Constanța la Portul Linz

09 Apr 2024 465

Oportunități de afaceri în portul Constanța Intensificarea parteneriatelor comerciale între România și Austria

13 Mar 2024 669

Întrevedere Iohannis-Nehammer la Cotroceni Discuții despre aderarea deplină a României la Schengen

07 Mar 2024 489

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 715

Poliția Municipiului București - Autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare

05 Feb 2024 403

Biroul pentru ImigrăriUn bărbat din Nepal a fost transferat ieri

02 Feb 2024 499

Șase persoane urmărite la nivel internațional, aduse în țară de polițiști

19 Jan 2024 697

Poliția Română - Condamnați aduși în țară

19 Jan 2024 341

Arnold Schwarzenegger şi-a continuat călătoria. Fusese reţinut de vameşii germani pe aeroportul din München

18 Jan 2024 702

Sharks Gym Constanța Mădălin Pîrvulescu luptă pentru centură în Austria, la gala „Vendetta“

16 Jan 2024 1016

Euro 2024 Germania Handbaliștii de la CSM Constanța au înscris opt goluri în meciul România - Spania

15 Jan 2024 940

Sondaje de opinie „Frontierele aeriene și maritime sunt doar picătura dintr-un ocean. Credeți că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024?”

14 Jan 2024 987

Austria, referitor la aderarea României în Schengen „Ar fi greșit în acest moment să se dea undă verde pentru aderarea și cu frontierele terestre”

13 Jan 2024 612

Handbal CSM Constanța dă un sfert dintre jucătorii cu care România participă la Euro. Vineri, 12 ianuarie 2024, primul meci al tricolorilor

11 Jan 2024 1063