Social

Arimex Comexim 2000 SRL, oficial despre controalele efectuate de comisarii CJCP „Salutăm acest control. Nu au fost constatate nereguli grave, ci unele minore“

Pentru corecta informare a opiniei publice în ceea ce priveşte controlul efectuat de ANPC - CJPC Constanţa în data de 30.08.2017, societatea Arimex Comexim 2000 SRL, cea care asigură hrana zilnică a pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, a transmis un punct de vedere.
 
„La acest control, desfăşurat în lipsa reprezentanţilor societăţii noastre, s-au prezentat 12 inspectori, atât de la Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti, conduşi de directorul general, Paul Silviu Anghel, cât şi de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, conduşi de Horia Constantinescu. În ziua următoare controlului, respectiv în data de 31.08.2017, Horia Constantinescu a declarat, pe un post local de televiziune, că blocul nostru alimentar este unul dintre puţinele unităţi verificate şi găsite conforme cu normele de igienă şi siguranţă alimentară, fiind curat, ordonat, cu spaţii de depozitare corespunzătoare, bine aerisite, ventilate. De asemenea, a mai declarat că «produsele găsite erau congelate la origine, ceea ce ne duce cu gândul că acestea nu erau atât de periculoase şi că, probabil, este o neglijenţă».
 
Unitatea noastră a fost verificată timp de patru ore, fiecare aliment dintre sutele de alimente fiind verificat bucată cu bucată, fie el de origine animală sau non-animală, fiecare ou, fiecare pachet, fiecare sticlă sau sticluţă, fiecare cutie, fiecare pliculeţ, fiecare sac.
 
Precizăm că, în cadrul controlului, dintre sutele de produse de origine animală s-a găsit un singur produs care depăşise termenul de valabilitate cu nouă zile. Este vorba de 106 bucăţi pachete cu şniţele din piept pui congelate, care au fost achiziţionate la data de 1.08.2017, cantitatea iniţială aprovizionată fiind de 1.000 de pachete. Aceste produse, datorită faptului ca au fost congelate la origine, dar şi timpului scurt depăşit, nu erau periculoase. Aceste produse erau depozitate separat, într-o ladă frigorifică aflată într-o sală de mese, în afara blocului alimentar, urmând ca, în ziua următoare, cu ocazia inventarierii, care se face la fiecare sfârşit de lună, să fie trimise la Eco Fire Sistems în vederea distrugerii.
 
Precizam că acestea erau corect depozitate, nu erau alterate, nu aveau aspect necorespunzător, culoare nespecifică sau miros neplăcut. Cu termen de valabilitate depăşit s-au găsit şi şase pachete de biscuiţi Petit Beurre, două pachete de biscuiţi Croco, o cutie de turtă dulce de două kilograme, o bucată de drojdie de bere, acestea reprezentând mostre pentru o licitaţie şi pe care magazionerul le-a uitat într-o cutie pe un raft. Faina, respectiv 414 kg, era un stoc-tampon depozitat separat şi reprezenta o diferenţă dintr-un total de 18.500 kg, care a rămas de la o livrare în urma unei licitaţii şi despre care, în mod greşit, magazionerul a notat că are termen de valabilitate luna noiembrie. Acest produs l-am folosit numai pentru livrările en-gros la licitaţii.
 
Din 15 baxuri cu foitaj aflate într-un congelator, două baxuri erau lipite cu partea etichetelor de pereţii congelatorului, astfel încât, la desprinderea acestora, etichetele, fiind umede, s-au rupt şi inscripţionarea cu termenul de valabilitate nu a mai putut fi identificată. Inspectorii au apreciat că produsele, în cantitate de 23 kg, trebuie retrase.
 
În legătură cu legumele congelate şi cu fructele transformate în gem, precizam următoarele: conform obiectului de activitate, conform autorizaţiei emise de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, unitatea noastră este autorizată să recepţioneze materii prime de origine animală şi non-animala, să le depoziteze şi să le prelucreze în vederea valorificării către unităţi de vânzare cu amănuntul sau destinatari finali. De aceea, anumite legume proaspete, în perioada iulie-august 2017, au fost tăiate cuburi şi congelate, după cum urmează: 68 kg ardei roşu kapia; 45 kg ciuperci; 33 kg pătrunjel; 0,4 kg mărar; 5 kg usturoi verde; 34 kg păstârnac; 35 kg vinete; 7 kg mazăre; 15 kg broccoli; 4 kg fasole păstăi; 51 kg varză; 31 kg ardei verde. Acestea erau ambalate în pungi transparente, curate, cu etichete pe care erau menţionate denumirea produsului şi data congelării. Legumele erau congelate, corect depozitate, nu erau vechi, alterate, nu aveau aspect necorespunzător, nu erau oxidate, nu prezentau arsuri, nu aveau culoare nespecifică sau miros neplăcut. Inspectorii le-au retras, motivând că starea termică a acestora a fost modificată.
 
Cantitatea de 60 de borcane gem de căpşuni a fost retrasă, deşi aceasta a fost fabricată în bucătăria proprie, în luna mai 2017, fiind destinată consumului personalului angajat. Pe toate capacele de metal ale tuturor borcanelor au fost menţionate atât denumirea produsului, cât şi data fabricaţiei. În opinia noastră, retragerea legumelor congelate şi a gemului de căpşuni a fost forţată, fapt certificat şi de către lucrători ANSVSA. Suntem încredinţaţi că, dacă am fi efectuat analizele acestor produse, rezultatele ar fi arătat că acestea şi-au păstrat caracteristicile specifice, nemodificându-şi proprietăţile calitative. Acestea au fost deficienţele constatate, şi nu altele.
 
Precizăm că produsele în cauză nu au fost găsite stricate, alterate, nu erau în circuitul hranei şi totuşi se mai întâmplă şi greşeli. Cine nu munceşte nu greşeşte. Cert este faptul că aceasta nu este o regulă, ci doar un caz de neglijenţă, pentru care se vor aplica sancţiuni disciplinare. În ceea ce ne priveşte, salutăm acest control. Nu au fost constatate nereguli grave, ci unele minore. Ne-au fost solicitate clarificări, documente şi inspectorii s-au convins. Nu am beneficiat de vreun act de clemenţă sau de vreo favoare, aşa cum sugerează câte-un răspândac. Am achitat şi o amendă de 3.000 de lei. Inspectorii CJPC au verificat absolut toate alimentele, inclusiv meniurile pacienţilor, gramajele, şi ar fi bine dacă inspectorii ar face verificări la fel de amănunţite la toţi operatorii economici care au ca obiect alimentaţia publică.
 
De zece ani furnizăm servicii de preparare şi livrare a hranei. Niciodată beneficiarii noştri nu au înregistrat vreun caz de toxiinfecţie alimentară, vreun incident grav. Nu ne-a preocupat nimic mai mult decât să oferim pacienţilor internaţi atât hrana materială, cât şi hrană spirituală. Ne-am implicat cu seriozitate pentru a le face şederea mai plăcută în spital, pentru a-i încuraja, pentru a le aduce mângâiere şi pentru a le oferi surprize plăcute. Aceasta o demonstrează direct pacienţii, prin fişele de monitorizare, o demonstrează reprezentanţii SCJU Constanţa, care au declarat că niciodată nu am creat vreo nemulţumire sau vreo problemă pacienţilor sau spitalului şi ca ne-am îndeplinit clauzele contractuale; o demonstrează analizele de laborator efectuate de către ANSVSA pentru toate probele de hrană; o demonstrează toate controalele ANSVSA şi DSP Constanţa, efectuate în decursul acestor zece ani. Chiar şi CJPC a verificat activitatea în decembrie 2016 şi în februarie 2017 şi nu s-au găsit nereguli grave. Am primit totuşi o amendă pentru că nu am afişat lângă lămâi un mesaj din care să rezulte ţara de origine şi pentru faptul că prăjiturile proaspete, primite de la un laborator de cofetărie, nu prezentau fiecare informaţii despre ingrediente, aceste informaţii fiind afişate totuşi la vederea consumatorilor.
 
Acum, după acest control al CJPC, care nu a constatat nereguli grave, sunt voci care spun că nu mai suntem buni. Noi nu facem politică şi nici nu am făcut vreodată. Ştim însă că, prin implicarea noastră pentru binele pacienţilor, prin participarea ca ofertant la licitaţiile organizate de Spitalul Municipal Medgidia, la SCJU Constanţa sau la alte unităţi, încurcăm socotelile multora, determinându-i să exercite fel de fel de presiuni. Este trist că oameni influenţi, care ne cunosc activitatea, afirmă public că suntem obraznici, lipsiţi de respect, de bună-cuviinţă, protejaţi de nu ştim cine, că livram intoxicaţii alimentare pentru bolnavi. Nu ne îngrijorează că cineva, în mod subiectiv, solicită rezilierea contractului pe care îl derulăm cu SCJU Constanţa. Nu vom răspunde acestor provocări“, a transmis administratorul societăţii, Virgil Drăghici.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meniu tradiţional de Sfinţii Mihail şi Gavriil, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii din Constanţa

08 Nov 2017 810

Arimex Comexim 2000 SRL nu a abandonat pacienţii Spitalului CFR Constanţa. A furnizat mâncare, în pofida datoriilor uriaşe

19 Oct 2017 1425

Arimex Comexim 2000 SRL, la judecată cu ANPC. Reprezentanţii societăţii, despre control. Ce au solicitat magistraţilor

18 Sep 2017 1981

UPDATE Arimex Comexim 2000 SRL, amendată cu 3.000 de lei de CJPC Constanţa. Iată ce spune administratorul Petre Preda

31 Aug 2017 2242

Spitalul CFR Constanţa, datorii uriaşe către societatea Arimex Comexim 2000 SRL. Rămân pacienţii fără hrană? (documente)

17 Aug 2017 2486

Sfânta Maria Mare, prăznuită de Arimex Comexim 2000 SRL. Pacienții din Constanța vor primi bucate delicioase și căldură sufletească

15 Aug 2017 1620

Arimex Comexim 2000 SRL, cea care oferă hrana zilnică pacienţilor din Constanţa, se pregăteşte de Adormirea Maicii Domnului

03 Aug 2017 1941

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bucate tradiţionale româneşti, oferite pacienţilor din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Jun 2017 1719

De 1 Iunie Terapie prin zâmbete şi dragoste, oferită copiilor internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Jun 2017 3003

Ouă roşii, cozonac şi friptură De Înălțarea Domnului, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor un meniu deosebit

26 May 2017 1437

De Paște, Asociația „Suflete deschise“ a împărțit daruri și bucurii bătrânilor singuri și oamenilor străzii (galerie foto)

17 Apr 2017 2062

Ouă roşii, cozonac şi multe bucate tradiţionale Echipa Arimex Comexim 2000 SRL va oferi un meniu special de Înviere tuturor pacienţilor

15 Apr 2017 1712

Meniu de zile mari, de Florii Arimex Comexim 2000 SRL va oferi pacienţilor din Constanţa bucate tradiţionale

08 Apr 2017 2535

Meniu de sărbătoare de Buna Vestire, oferit de echipa Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa

25 Mar 2017 2792

Mucenici, friptură şi alte bucate delicioase pentru pacienţii constănţeni, oferite de Arimex Comexim 2000

10 Mar 2017 1494

Flori, ciocolată şi cuvinte de încurajare. Pacientele din Constanţa, răsfăţate de echipa Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2017 1224

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, zâmbete şi un meniu delicios!

02 Mar 2017 1907

Bucate alese, preparate de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii din Constanţa, de Sfinţii Trei Ierarhi

31 Jan 2017 1347

Spectacol de artificii, masă bogată și multe surprize, oferite pacienților de Arimex Comexim 2000 SRL în noaptea dintre ani

31 Dec 2016 1288

Meniuri tradiționale și o mulțime de bunătăți, pregătite de Arimex Comexim 2000 SRL pentu pacienții constănțeni de Crăciun (galerie foto)

26 Dec 2016 973

„Fii bun! Fii și tu un moș Crăciun!“ Asociația Suflete Deschise și Arimex Comexim 2000 SRL au împărțit daruri celor nevoiași

23 Dec 2016 875

Vremea colindelor Asociaţia „Suflete Deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL împart copiilor zâmbete şi daruri (galerie foto)

19 Dec 2016 1190

De Moş Nicolae Angajaţii Arimex Comexim 2000 SRL au împărţit daruri micuţilor pacienţi din Constanţa

07 Dec 2016 1852

Gest creștinesc Arimex Comexim 2000 SRL se va ocupa de înmormântarea fetiței care a căzut de pe un bloc în construcție din Constanța

02 Dec 2016 5101

Arimex Comexim 2000 SRL nu uită de tradiţie Iahnie de fasole cu cârnaţi, de 1 decembrie, pentru pacienţii constănţeni

01 Dec 2016 2040

Îndemnul „Fiți buni! Fiţi milostivi! Faceţi bine!“, relansat de Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“

30 Nov 2016 1636

Meniu special, de Sfântul Andrei, pentru pacienţii constănţeni, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL

30 Nov 2016 1521

Meniu de zile mari, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii din Constanţa de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

07 Nov 2016 1207

Asociaţia „Suflete deschise“ a donat Spitalului Clinic CFR Constanţa tacâmuri şi farfurii. Petre Preda - „Am ajutat pacienţii“

29 Oct 2016 1486

Alocaţiile de hrană pentru pacienţi, majorate Petre Preda, de la Arimex Comexim 2000 SRL - „Apreciem săvârşirea gestului reparator“

01 Oct 2016 1976

De Sfânta Maria Mică, meniu delicios oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

08 Sep 2016 1672

Tradiţia, respectată de Arimex Comexim 2000 SRL De Adormirea Maicii Domnului, meniu special pentru pacienţii constănţeni

12 Aug 2016 1689

Arimex Comexim 2000 SRL, un exemplu bun al implicării în acţiuni umanitare!

02 Aug 2016 1674

Arimex Comexim 2000 SRL nu uită de cele sfinte De Rusalii, meniu deosebit pentru pacienții din Constanța

20 Jun 2016 1762

Terapie prin dragoste, de Ziua Copiilor Zâmbete şi daruri pentru micuţii pacienţi, împărţite de Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

03 Jun 2016 1384

„Alimentaţia bolnavilor este o componentă a tratamentului“ Arimex Comexim 2000 SRL, demersuri pentru majorarea alocaţiei de hrană a bolnavilor

26 May 2016 1309

„Fii un bun samaritean şi ajută un sărman!“ Apel creştinesc lansat de Arimex Comexim 2000 SRL înaintea sărbătorilor pascale

25 Apr 2016 2070

În Duminica Floriilor, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor un meniu deosebit şi delicios

25 Apr 2016 1942

Zeci de memorii, prezentate de Arimex Comexim 2000 SRL Majorarea alocaţiei de hrană pentru pacienţi, pasată între ministere (documente)

08 Mar 2016 1860

Primăvara începe cu un mărţişor şi un ghiocel Pacientele din Spitalul Judeţean Constanţa, răsfăţate de Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

02 Mar 2016 1908

Mărţişoare, flori şi zâmbete pentru pacientele din Constanţa, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Feb 2016 2554

Pentru noaptea dintre ani Angajații Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit un meniu de zile mari pentru pacienții din Constanța

01 Jan 2016 2151

Meniul pacienților din SCJU Constanța de Revelion

31 Dec 2015 1763

Moș Crăciun şi trei Crăciunițe au oferit, la pachet, cadouri şi zâmbete în SCJU Constanţa

25 Dec 2015 1461

„Hristos se naşte! Primeşte-l şi dăruieşte!“, apel lansat de Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“

24 Dec 2015 2530

Arimex Comexim 2000 SRL apelează la ministrul Sănătăţii „Ajustarea alocaţiei de hrană a bolnavilor este un act reparator“

23 Dec 2015 1208

Terapie prin iubire, zâmbete şi bucurii Moş Crăciun şi Crăciuniţa au ajuns la micii pacienţi din Constanţa

18 Dec 2015 2181

Apel lansat de Arimex Comexim 2000 SRL „Primeşte şi dăruieşte! Dacă nu oferim nimic, nu avem Crăciun!“

07 Dec 2015 2664

De Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit bucate delicioase pentru pacienţii de la Constanţa

30 Nov 2015 2352

De sfinţii Mihail şi Gavriil, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit un meniu de sărbătoare pacienţilor constănţeni

09 Nov 2015 1314