Asociaţia „Fair Play”, fără finanţare Lista asociaţiilor care primesc bani de la bugetul local, modificată (document)

Pe masa consilierilor locali care se vor întruni în şedinţa ordinară a CLM Constanţa pe data de 31 august se va afla şi proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 317/2015 privind aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, Fundaţia „Giovanni Bosco”, Centrul de zi „Mama Margareta“, Casa de tip familial „Casa Claudia“ şi Casa de tip familial „Casa Magone“ vor primi o subvenţie de 9.400 de lei de la bugetul local în anul 2016.
 
Prin adresele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Constanţa şi Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa, reprezentanţii CLM Constanţa au fost informaţi că Asociaţia „Fair Play” nu mai poate oferi servicii sociale, respectiv servicii rezidenţiale pentru copii.
 
În conformitate cu prevederile HCL nr. 317/2015 privind aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016, începând cu 1 ianuarie 2016, Asociaţia „Fair Play” primea lunar subvenţie din bugetul Primăriei Constanţa în cuantum de 7.500 de lei, iar prin HCL nr. 89/2016 privind modificarea HCL nr. 317/2015 legată de aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 216 se propunea ca Asociaţia „Fair Play” să primească lunar subvenţie din bugetul Primăriei Constanţa, în acelaşi cuantum.
 
Aleşii locali vor vota modificarea listei asociaţiilor şi fundaţiilor selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016.
 
„Pentru încălcarea gravă a prevederilor legale din domeniu, centrul rezidenţial pentru copii din cadrul Asociaţiei «Fair Play» îşi încetează activitatea. De asemenea, încetează măsurile de protecţie specială pentru copiii plasaţi la serviciu rezidenţial al Asociaţiei «Fair Play». Având în vedere măsurile dispuse, Asociaţia «Fair Play»nu mai poate oferi servicii sociale, respectiv servicii rezidenţiale pentru copii“, se arată în adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
 
„La Asociaţia «Fair Play» se aflau 20 de copii. O parte dintre au fost reintegraţi în familie, iar o parte, mutaţi în centrele de plasament ale direcţiei“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Petre Dinică, directorul general al DGASPC Constanţa.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 317/2015 privind aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016. 

Citeşte şi

Asociaţia „Marea Neagră“, Fundaţia „Giovanni Bosco“ şi Asociaţia „Fair-Play“, ajutate de Primărie
 
DGASPC Constanţa a demarat o anchetă
Copii bătuţi de îngrijitori, la centrul de plasament Fair Play

  
Asociaţia „Marea Neagră“, Fundaţia „Giovanni Bosco“ şi Asociaţia „Fair-Play“, ajutate de Primărie
  
Fondată de „vigurosul“ Radu Mazăre şi susţinută financiar de Consiliul Local Acuzaţii la adresa Asociaţiei Fair-Play din Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Împreună ducem mai departe spiritul farist!“ De Ziua Tineretului, SSC Farul a susţinut un meci demonstrativ (galerie foto)

03 May 2017 2293

Pe 2 mai, de Ziua Tineretului, SSC Farul Constanţa va disputa un meci demonstrativ

28 Apr 2017 4562

Asociaţia „Marea Neagră“, Fundaţia „Giovanni Bosco“ şi Asociaţia „Fair-Play“, ajutate de Primărie

16 Dec 2015 2994

Trei premii pentru Constanța la Gala Naţională a Voluntarilor

14 Dec 2014 1867