Atac la OIL Terminal

cap_3.jpg„Consider că este un act deliberat, gândit cu ceva timp în urmă, având clar nişte ţinte de atins, pentru că oamenii ar putea fi deranjaţi de această tendinţă privind derularea unor noi activităţi în regim portuar din OIL Terminal"

În urmă cu aproape o lună, o maşină a companiei OIL Terminal a fost incendiată în faţa casei celui care o foloseşte, Cornel Atanasiu, şeful Serviciului Logistică Transporturi Navale.

Oil_terminal_Silviu_Wagner_3.jpgSe pare că, de fapt, dedesubturile izbucnirii focului ar ţine de îndatoririle de serviciu ale lui Atanasiu, şi nicidecum de „voinţă divină". Zvonurile potrivit căruia incendiul ar fi avut drept ţintă maşina OIL Terminal pentru a băga frica în angajaţi sunt confirmate şi de către directorul companiei, Silviu Ioan Wagner. „Şi eu am auzi de aceste zvonuri şi consider că nu putem discuta despre o chestie absolut întâmplătoare, neimputabilă cuiva. Şi eu consider că este un act deliberat, gândit cu ceva timp în urmă, având clar nişte ţinte de atins, pentru că oamenii ar putea fi deranjaţi de această tendinţă privind derularea unor noi activităţi în regim portuar din OIL Terminal" spune Wagner. Acesta consideră că este clar că acţiunea este îndreptată împotriva activităţii desfăşurate de şeful serviciului, Cornel Atanasiu: „Mai mult nu putem spune, pentru că vorbim despre o cercetare administrativă, cât şi pe alte planuri, şi nu este prea bine să dăm prea multe elemente privind derularea faptelor. Părerea mea personală este că avem de-a face cu o acţiune deliberată, îndreptată împotriva intereselor OIL Terminal".

„Noi ne facem că muncim..."

Serviciul de Logistică Transporturi Navale a creat ceva valuri şi în interiorul societăţii. Directorul Silviu Wagner se plânge că serviciul nu a fost primit foarte bine de către angajaţi, care nu vor să accepte noile sarcini. „Problema înfiinţării serviciului Logistică Transporturi Navale este o problemă dictată de necesitatea de a obţine fonduri, alte surse de finanţare. Sunt deja semnale de la şefii serviciului că salariaţii din respectiva structură refuză să îndeplinească noile atribuţii, respectiv legarea şi dezlegarea de nave, motivând că nu este trecut în fişa postului. O să trecem, dar nu aţi văzut ce scrie în Contractul Colectiv de muncă? Faptul că pot refuza să semneze fişa postului. Adică, dacă nu am chef să fac ceva nou, nu semnez fişa postului şi gata. Din comoditate şi dintr-o prelungire a mentalităţi că OIL Terminal, aşa cum spunea un fost lider de sindicat, este o întreprindere socialistă, unde ne facem că muncim şi ei se fac că ne plătesc. Din păcate, ăştia care plătesc nu se fac, ci plătesc ca lumea. Dar ei nu muncesc. Refuză", explică Wagner.

O treime din bugetul de salarii

Cu toate acestea, dacă va funcţiona, serviciul va aduce companiei un profit de minim 500.000 de dolari anual. Ceea ce înseamnă aproximativ o treime din fondul de salarii anual. Noul serviciu se va ocupa atât de problemele de depoluare marină sau terestră, dar şi de operaţiunile de dezlegare-legare nave. „Avem un contract de asociere în participaţiune cu o firmă din portul Constanţa, în baza căruia vom agentura împreună navele. De asemenea, încercăm să punem problema barajelor plutitoare, antipoluante, însă mizăm pe aceste două activităţi care sunt aducătoare de bani şi unde investiţia este zero. Zero! Avem şalupe deja, avem oameni deja, echipament de protecţie avem... ce ne lipseşte?! Un Contract Colectiv de Muncă raţional, asta ne lipseşte...", a declarat directorul OIL Terminal. Planurile nu lipsesc la compania constănţeană. Printre ele se numără un proiect privind derularea unor afaceri cu un important producător de ţiţei din Orientul Mijlociu. De asemenea, reprezentanţii OIL Terminal lucrează la îmbunătăţirea sau poate chiar suspendarea ordonanţei 54/2010. „Ordonanţa asta practic ne-a cam pus pe chituci. Ne-a desfiinţat regimul vamal suspensiv, ceea ce ne-a lăsat cu curtea cam golaşă, clienţii nu au avut bani să plătească toate accizele şi dările care sunt presupuse de ordonanţă şi atunci au rămas numai doi, trei mari, care nu sunt foarte interesaţi să acopere toate segmentele de consumatori din ţară. Au contracte puternice cu câteva societăţi şi cu asta, basta", a mai spus directorul Silviu Ioan Wagner.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

deci

14 Feb, 2011 19:02

ce sa faca asta ? la el 500000 de dolari e 30% din fondul de salarii . un analfabet , daca tot vreti sa faceti reportaje intrebati-l de studii domnilor jurnalisti pe wagner , intrebati-l de experienta de orice altceva dar lasati salariatii oil in pace . Ca nu a descoperit wagner nici mersul pe bicicleta si nici nu a construit el oil terminalul si nici nu se termina lumea cu el . asa ca gasiti-va subiecte adevarate si nu faceti campanie unui asemenea specimen .

alegeri anticipate la sindicat urgent

14 Feb, 2011 17:50

daca nu scapam de jegu ala care sta cuibarit la conducerea sindicacatului,si cativa trepadusi de pe langa el,nu vom iesi din impas niciodata.gheorghe aurel nu vrea in ruptu capului sa accepte sa iasa la pensie de buna voie,ca oricare altcineva in situatia lui, ca i-a sosit ceasul biologic si vremea de pensionat, si se agata disperat de ultima parghie, asa zisa protectie sindicala,si asmute lumea, manipuleaza masele,sub tutela sindicacatului,impotriva conducerii, pt a provoca haos si a intarzia scoaterea acestui golan abject la pensie.sa ne intelegem: gheorghe aurel e una, sindicatul e alta, sindicatul suntem noi toti,a nu se mai face confuzie.

wagnarel

14 Feb, 2011 17:40

mai nea wagner ce simplu e sa vrei sa ti umpli sacul cu bani pe spinarea altuia, spui ca vrei sa faci agenturare si legare-dezlegare nave, bun pana aici, toate bune si frumoase, matale vrei sa prestezi un serviciu dar cu cine il faci???? ai oameni pentru serviciul asta, oamenii pe care i ai sunt angajati pe posturile astea ???? probabil ca tu vrei sa i folosesti pe toti la altceva, omeneste vorbind tu daca te ai amgaja iti convine sa ti gaseasca un dobitoc ca tine alte indatoriri?.... care pana la urma nu ma privesc pe mine ceea ce vrei tu sa faci, vrei leg-dez angajeaza oameni ptr asa ceva asa ca lasa ne dracu in pace

MITICA

14 Feb, 2011 16:25

Directorul acestei companii fabuleaza grav si incalca legi. Este foarte normal ca anagajatul sa poata refuza sa semneze alte atributiuni adaugate in fisa postului de munca deoarece acel angajat cand a dat concurs pe postul respectiv nu s-a gandit ca din sofer poate sa il schimbe in gunoier (un simplu exemplu). Nu stie Wagner ca asta inseamna descalificare ? Atata timp cat adaugi servicii noi trebuie sa ai si personal sau sau sa platesti in plus pentru o munca adiacenta sau Wagner vrea sa bage bani in buzunar ?

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 330

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 604

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1114

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 416

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 956

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1031

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 821

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 370

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 834

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 531

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1195

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 409

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1265

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 420

A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“

03 Apr 2024 815