Candidatii pentru posturile de directori de spitale sunt actualii manageri

Directorii de spitale au sustinut ieri proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor de manager de spital. Cu exceptia celor de la Harsova si Palazu, la examen s-au prezentat doar cei care ocupa si in prezent aceste posturi.

La nivel national au fost testati 535 de candidati, pe 429 de locuri. Concursul s-a desfasurat in perioada 17-25 noiembrie, iar testul grila de ieri a fost eliminatoriu. Pentru a fi declarati admisi, medicii trebuie sa obtina o medie finala de cel putin 8, iar la fiecare proba de evaluare minim nota 7. La concursul de selectie s-au putut inscrie candidatii care au absolvit cu diploma de licenta o forma de invatamant universitar de lunga durata si sunt absolventi ai cursului de perfectionare in management sanitar stabilit prin ordin al Ministerului Sanatatii Publice. In plus, ei trebuie sa aiba cel putin doi ani vechime in posturi ce necesita studii universitare de lunga durata, sa nu aiba antecedente penale, sa fie apti medical si sa fi achitat suma de participare la concurs. La Constanta, pentru conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a participat doar cel care ocupa si in prezent aceasta functie, Ioan Tiberiu Tofoleanu. De altfel, aceasta situatie este generala in judet. In majoritatea cazurilor, managerii actuali nu vor fi schimbati, deoarece nu s-a prezentat la examen nimeni care sa le ia locul. Exceptiile sunt spitalul din Harsova, unde s-au prezentat doua persoane pentru postul de director, si spitalul din Palazu, unde actuala conducere a refuzat sa isi reinnoiasca contractul. In ceea ce priveste dificultatea probei, directorul Tofoleanu afirma ca subiectele au fost de dificultate medie spre mare. Se pare ca pe medici i-a avantajat cursul de manageri urmat in vara acestui an si faptul ca foarte putine dintre intrebari au vizat legislatia. Candidatii vor mai trece prin proba de sustinere a proiectului de management si cea a interviului de selectie. Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 25 noiembrie, iar contestatiile se rezolva pana pe 27 noiembrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 149

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 453

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 384

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 435

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 550

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 534

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 445

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 629

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 500

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 464

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 678

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1256

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 585