Cantină socială şi centru de zi la Năvodari Florin Chelaru - „Acest proiect răspunde tuturor nevoilor sociale”

Primăria Năvodari a organizat, ieri, o conferinţă prilejuită de demararea proiectului „Cantină socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari - Reabilitare şi modernizare”, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale din oraşul Năvodari  şi ridicarea lor la standarde europene, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la aceste servicii, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale. Valoarea totală a proiectului este de 4.765.000 lei, din care 3.774.120,99 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă. Proiectul va fi implementat în aproximativ 18 luni. Imobilul se află în apropierea liceului „Lazăr Edeleanu". Primăria Năvodari a decis să renoveze şi să reamenajeze clădirea, pentru a o folosi în interesul locuitorilor oraşului. De acest program vor beneficia 200 de persoane provenite din familiile nevoiaşe, care vor primi cel puţin câte o masă caldă pe zi, 25 de copii, cărora li se vor acorda servicii socio-educative şi 60 de persoane, care vor avea parte zilnic de servicii sociale. Beneficiari indirecţi ai proiectului sunt familiile persoanelor asistate social din cadrul Cantinei sociale, personalul angajat din cadrul Cantinei sociale şi al Centrului de zi, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Năvodari.

Proiectul „Cantină socială şi Centul de zi" va fi compus din Centru de zi pentru persoane în vârstă, două centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet de medicină generală, o sală de tratamente medicale şi o cantină socială. Lucrările de reabilitare a viitorului centru social vor consta în amenajarea unor spaţii tehnologice şi a unui lift pentru alimente. „Valoarea proiectului este de un milion de euro, iar Primăria se implică cu o cofinanţare, restul banilor venind de la Uniunea Europeană. Acest proiect răspunde tuturor nevoilor sociale, fiind vorba nu doar despre hrana pentru oamenii amărâţi, ci şi despre cabinetul stomatologic, de cel de medicină generală pentru copiii noştri, şi sunt în jur de 4.500. La aceste cabinete vor fi doi medici stomatologici. Există şi centre de copii, dar şi centre pentru bătrâni, iar la etaj va fi o cantină cu o capacitate de 200 de persoane care vor lua masa zilnic. Primăria Năvodari va fi cea care va avea grijă să pună în buget suma necesară pentru hrana acestor persoane nevoiaşe”, a declarat viceprimarul Florin Chelaru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Câți bani va scoate din conturi Primăria Nicolae Bălcescu pentru dezinfecție interioară și exterioară?

19 Apr 2024 289

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 340

Vrei să amenajezi o grădină de legume? Primăria Agigea, județul Constanța lansează licitație pentru concesionarea unui teren

19 Apr 2024 404

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 363

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 330

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 319

Declarații de avere Alexandrina Elena Șocarici, secretar la Primăria Dumbrăveni, averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 327

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 509

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 329

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 272

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 230

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 317

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 357

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 421

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 393