Casa de Asigurari de Sanatate se informatizeaza

Pacientii nu vor mai avea nici o sansa sa figureze pe listele mai multor medici

Investitia se ridica la trei miliarde lei * Aparatul trebuie instalat intr-o camera speciala, fara lumina naturala * Trebuie sa existe un aparat de aer conditionat si un stingator de incendiu * In plus, este nevoie si de un generator de curent electric

Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, doctor Victorian Pastila, a participat, in cursul saptamanii trecute, la o sedinta care s-a tinut la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, unde s-a dezbatut necesitatea instalarii unui sistem informatizat. "Instalarea aparaturii necesare va dura aproximativ cinci luni, insa noi, in decursul unei singure luni, trebuie sa avem pregatita o camera de 10 metri patrati fara lumina naturala. Aceasta camera trebuie sa aiba o podea speciala in care vor fi montate un aparat de aer conditionat si un filtru de praf. Trebuie sa avem, de asemenea, un generator de energie si un stingator de incendiu", a explicat directorul Victorian Pastila.

Gata cu fraudele!

Reteaua computerizata va ajuta la urmarirea asiguratilor si a unitatilor cu care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate are contracte. "Vom putea vedea asiguratii care sunt inscrisi pe listele mai multor medici de familie, evitandu-se in acest fel platile duble. Vom putea urmari furnizorii, unitatile sanitare, farmaciile, ambulatoriile cu care avem contracte", a explicat directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta. Toate datele necesare pot fi preluate mult mai usor si trimise rapid, in orice moment, catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Directorul Victorian Pastila a mai precizat faptul ca, pana acum, institutia pe care o conduce avea un sistem informational, insa nu era performant. Toata aparatura aferenta noului sistem va fi montata pana pe data de 1 ianuarie a anului 2004 si va permite mentinerea unei legaturi permanente cu unitatile contractuale.

Investitie de trei miliarde

Toata aceasta investitie va costa in jur de doua sau trei miliarde lei, bani de care, conform declaratiilor lui Victorian Pastila, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta dispune. "Acest sistem computerizat este o noutate. Ne pregatim deoarece totul trebuie sa fie gata pana la data de 1 ianuarie 2004", a precizat directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, doctor Victorian Pastila. Constanta se numara printre judetele care vor realiza acest lucru, conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate luand deja legatura cu arhitectii, in vederea amenajarii spatiului unde, in prezent, functioneaza secretariatul acestei unitati.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 674

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 704

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 977

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 732

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 929

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 925

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 637

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1165

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 992

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 630

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 876

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1206

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1394

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1675

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5423