Cine îi va întinde o mână de ajutor? Sperietoarea Kilometrului 5, protagonistul unui accident rutier

În ediţia de luni a cotidianului ZIUA de Constanţa am prezentat povestea unui tânăr care îşi duce veacul într-o staţie de autobuz RATC, pe şoseaua Mangaliei, lângă Biserica Marinarilor. Articolul nu a trecut neobservat, mai ales de locuitorii din Kilometrul 5, care nu au ezitat să ne scrie.

Astfel, Cristina ne-a sesizat următoarele: „Sunteţi singurii care au sărit în ajutorul nostru. Suntem disperaţi, avem copii la şcoală şi nouă ca adulţi ne este frică. Este foarte recalcitrant, intră în scările de bloc, dă cu picioarele în uşi, înjură şi îşi face nevoile pe unde apuca. Ajutaţi-ne”. Mai mult, ieri, tânărul care a traversat neregulamentar Şoseaua Mangaliei a provocat un accident rutier. Ce-i drept uşor, fără victime. Dar dacă impactul celor două maşini, care s-au tamponat din vina pietonului iresponsabil, era mai mare? „Eroul” nostru a plecat mai departe, fără să-i pese de accidentul pe care l-a provocat. Am cerut explicaţii şefului Secţiei 5 de Poliţie, comisarul şef Aurelian Ispir, pe care l-am întrebat dacă acest om al străzii poate fi ajutat cu ceva. „Spuneţi-mi unde să-l duc şi îl duc”, a fost răspunsul şefului Secţiei 5. Şi ne întrebăm şi noi: oare cine să-l ajute? Directorul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Constanţa, dr. Vasile Popescu a precizat că ambulanţa este obligată să dea curs oricărei solicitări.

„Dacă ştim siguri că vom găsi persoana respectivă la adresa indicată, o ambulanţă va sosi  la faţa locului. Soluţia este că cei care vor suna la dispecerat să stea de vorbă cu acea persoană până la sosirea unei ambulanţe. Astfel riscăm să vină echipajul şi să nu-l găsească la adresa indicată”, ne-a explicat dr. Vasile Popescu. Reamintim că tânărul despre care am scris este îmbrăcat  într-un trening ponosit şi murdar, este încălţat în nişte pantofi vechi, are păr negru şi lung, care probabil nu a văzut de ceva timp săpunul, foarfeca şi pieptenele. Mai grav este că acesta se scarpină non-stop în cap, încercând să scape de ceva care îl supără permanent, posibil purici sau poate chiar păduchi. Dacă nimeni nu va întreprinde nimic (ne referim aici la autorităţile locale), pasagerii riscă să se pricopsească şi ei cu câteva din insectele acestui tânăr, atunci când urcă într-un mijloc de transport în comun. Până una-alta omul îşi face veacul în continuare prin zonă, trecând de zeci de ori şi prin faţa şcolii aflate peste drum de Biroul de Combatere a Crimei Organizate de pe şoseaua Mangaliei, dar şi pe lângă zeci de elevi şi copii de grădiniţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 332

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1418

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 956

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2934

Muzeul Național de Istorie a României „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară", catalog de expoziție

14 Apr 2024 550

ISU SuceavaDetector pentru viață

08 Apr 2024 269

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1592

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 743

BT Direct IFN SA extinde operațiunile în Constanța. Lista noilor puncte de lucru

22 Mar 2024 676

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 424

Lumea marinarilor Un om, o navă, un destin. „Mircea”, comandanți, repere morale

20 Mar 2024 949

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1017

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2789

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 596

Evaluarea unui teren ținută la „secret” Un om de afaceri a dat în judecată CL Constanța. Vrea să vadă cum a fost stabilit prețul unui teren de care municipalitatea vrea să se descotorosească!

13 Mar 2024 1117