Dănuţ Căpăţînă - „N-am niciun fel de emoţie“ Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, sub lupa Ministerului Sănătăţii

Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că organele de control din Ministerul Sănătăţii vor efectua astăzi o serie de verificări în ceea ce priveşte înregistrarea în baza de date a diagnosticului real al pacienţilor.
Controalele vor fi realizate de reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări (CNAS) şi ai Direcţiei Sanitare Publice (DSP), care vor analiza cele peste 1000 de fişe puse la dispoziţie de conducerea spitalului, pentru a constata dacă există nereguli la nivelul diagnosticării pentru manoperele în cazul cărora s-au solicitat ulterior decontări de la CNAS.

Controlul vine în urma unui ordin al Ministerului Sănătăţii şi vizează 77 de spitale de stat din România. În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, va fi verificată activitatea din ultimele trei luni a secţiilor de Chirurgie plastică, Obstetrică-ginecologie şi Otorinolaringologie (ORL). „Nu am niciun fel de emoţie“, a fost declaraţia lui Dănuţ Căpăţână, referitoare la inspecţia anunţată de Ministerul Sănătăţii. „Mi se pare normal să se efectueze controale, deoarece acesta este rolul Ministerului Sănătăţii. Sistemul nostru informaţional ne permite să avem informaţii clare şi reale şi nu permite fisuri“, a adăugat managerul spitalului. De asemenea, el a menţionat faptul că la Spitalul Judeţean Constanţa s-au efectuat operaţii estetice, dar fără a se solicita deconturi.
Acţiunea majoră de control demarată de Ministerul Sănătăţii vine în contextul în care, luna trecută, au fost descoperite nereguli la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri din Bucureşti, acolo unde medicii le ofereau pacienţilor posibilitatea de a beneficia de operaţii estetice pentru un preţ mai mic faţă de clinicile private. Sumele încasate de la pacienţi erau apoi decontate de CNAS, pe baza unor diagnostice false. În acest caz au fost arestaţi, până acum, opt medici, iar alte 26 de persoane au fost puse sub acuzare pentru luare şi dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 770

UPDATE Unui bărbat i s-a făcut rău pe stradă, în Constanța. A fost transportat la spital

10 Apr 2024 911

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 525

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 1110

Raport covid pentru săptămâna 04 - 10 martie 2024. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 816

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1608

UPDATEAmbulanța și poliția intervin la Ovidiu, județul Constanța. Om căzut pe stradă! (FOTO+VIDEO)

25 Feb 2024 2436

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 818

Știri Constanța Două autoturisme, implicate într-un accident pe varianta Ovidiu (FOTO)

15 Feb 2024 1328

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa face angajări! Sunt mai multe posturi scoase la concurs

13 Feb 2024 1562

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 2182

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 937

Imaginea zilei! La un pas de tragedie! Incredibil unde s-a oprit o ambulanță SMURD după impactul cu un autoturism în zona bisericii Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril”din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1735

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 703

Licitație la Spitalul Județean din Constanța! SIG MED SRL va asigura transportul sanitar al pacientilor (hemodializă) (DOCUMENT)

08 Jan 2024 849