De ce a fost amendată societatea Socep cu 22.000 de lei

La începutul lunii februarie, mai exact pe data de 5, societatea Socep SA Constanța a fost amendată cu 22.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru disponibilizarea a 22 de angajaţi. Motivul este că angajații au refuzat să renunţe la procesul intentat societăţii pentru plata unor drepturi salariale.
 
În consecință, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis ca societatea Socep să achite câte 1.000 de lei pentru fiecare angajat disponibilizat, care a făcut plângere. De fapt, societatea Socep SA Constanța a fost acţionată în instanţă de 465 de angajaţi pentru neplata unor drepturi salariale şi a pierdut procesul. Conducerea firmei a încercat să îi convingă pe angajaţi să renunţe la proces şi la drepturile câştigate, ameninţându-i cu disponibilizarea. Aproape 400 dintre angajaţi au renunţat la drepturile câştigate, restul fiind disponibilizaţi pentru lipsă de loialitate faţă de angajator.
 
Cei 22 de angajați de la SOCEP, parte a dosarului 575/2013, sunt: Petru Munteanu, Mihai Marina, Niculae Pușcașu, Ștefan Anghel, Petre Ruță, Mihai Țurcanu, Cătălin Manolescu, Mircea Grosu, Petrică Constantin, Ion Dănilă, Cadâr Metin, Ionel Dulgheru, Gheorghe Duma, Constantin Iacob, Marian Matache, Ion Daniel Piu, Vasile Rugină, Mihai Voicu, Gheorghe Marinciu, Cosma Mircica, Nicu Botezatu. Obiectul dosarului 575/2013 este „concediere urmare a refuzului de a da declarație de renunțare la drepturile câștigate într-un proces privind neplata drepturilor salariale”.
 
Am încercat să vorbim şi cu directorul general al societății Socep SA, Damiel Linteș, dar nu a răspuns la telefon, nici la mesaj. În momentul în care vom avea un punct de vedere al reperzentanților societății, acesta va fi publicat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.