Dezvoltarea energeticii nucleare, prioritate nationala

Ieri s-au incheiat lucrarile Forumului Regional al Energiei - FOREN 2004

Specialistii din cadrul RAAN si CITON au prezentat in cursul sesiunilor de ieri o serie de lucrari cuprinzand avantajele dezvoltarii si implementarii, dupa caz, a energeticii nucleare * Prezentarile realizate au dezbatut si teme in plan ecologic privind impactul centralelor nuclear-electrice asupra mediului inconjurator * FOREN-2004 a reusit sa reuneasca peste 700 de participanti, specialisti si cercetatori in energia nucleara

Lucrarile Forumului Regional al Energiei - FOREN 2004, organizate in statiunea Neptun-Olimp, s-au incheiat ieri, tema principala a acestora fiind dezbatuta cu acelasi interes de catre cei 700 de participanti din tara si strainatate. In cadrul sesiunilor programate pentru aceasta ultima zi, o serie de specialisti din cadrul RAAN au sustinut o serie de idei si programe privind dezvoltarea energeticii nucleare: "Programul SENUF al Comunitatii Europene privind utilizarea mentenantei pentru asigurarea securitatii nucleare a CNE" si "Implementarea conceptiei moderne europene de retragere a coletelor cu deseuri radioactive din depozitele finale". Lucrarile au fost sustinute de catre ingineri din cadrul RAAN si CITON, remarcandu-se urmatorii autori: Adrian Panait, director CITON, C. Popescu, M. Badea, D. Vidican, Gheorghe Barariu, si Bogdan Busnita. Tot din cadrul aceleiasi institutii, precum si din partea CITON, Stefan Mehedinteanu a prezentat modalitatea de punere in practica a unei idei relativ novatoare: "Proiecte conceptuale noi de reactori nucleari cu microelemente combustibile, intrinsec siguri". Pe partea de ecologie, una dintre lucrarile care s-au remarcat in mod deosebit a fost: "Evaluarea impactului radiologic asupra populatiei si mediului inconjurator in cazul unui scenariu de accident sever la o centrala de tip CANDU 6", conceputa de Maria Penescu, Stefan Mehedinteanu, Amalia Cruceanu si Georgeta Ispas, ingineri si cercetatori din cadrul RAAN. SN Nuclearelectrica SA, reprezentata de catre Mariana Vatamanu si Nicolae Florescu, s-a prezentat cu o lucrare despre avantajele reale ale propriului program nuclear: "Eficienta si calitate in sistemul de procurare pentru programul nuclear dezvoltat de SN Nuclearelectrica SA". Preponderenta ca numar de lucrari in cadrul sesiunii de ieri, RAAN a accentuat prin lucrarea "Contributia Romaniei la crearea indexului JSRI cu proiecte C & D de securitate nucleara" ca dezvoltarea domeniului energiei nucleare reprezinta o prioritate actuala si stringenta.Participarea a peste 700 de specialisti la acest eveniment, numar net superior comparativ cu cel inregistrat in anul 2002, denota faptul ca acest domeniu de activitate capata din ce in ce mai multa importanta si recunoastere la scara internationala.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre localitățile Stupina și Crucea. Un bărbat de 59 de ani a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 987

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 2953

Cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian, trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO)

18 Mar 2024 1103

Accident rutier cu victimă în zona Sala Sporturilor din Constanța!

18 Mar 2024 739

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1185

Accident rutier cu victimă pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Implicate un autoturism și un autotren (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1194

Înalta Curte a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal!

18 Mar 2024 496

Accident rutier în Constanța! Două mașini implicate (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1591

UPDATE Accident rutier, în municipiul Constanța, lângă Zodiac! O victimă este implicată (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 2075

UPDATE O persoană a rămas încarcerată în urma unui accident rutier între Castelu și Medgidia, județul Constanța (FOTO)

17 Mar 2024 1710

UPDATE Accident rutier mortal pe autostrada A 2 București-Constanța!

16 Mar 2024 1225

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1125

Victima a fost transportată la spital Un motociclist implicat într-un accident rutier, în Medgidia, județul Constanța. Pompierii au intervenit

16 Mar 2024 660

În județul Vaslui Patru tineri au fost grav răniţi, după ce au intrat cu mașina într-un cap de pod. Unul din ei este în comă, iar altul a suferit o amputație

16 Mar 2024 391

Accident cu doi morți aproape de Mangalia, în 2018! Sentință definitivă la Curtea de Apel Constanța

15 Mar 2024 857