Directorii de scoli demisi de Marian Sarbu

1189022885.jpg

Printre managerii inlocuiti exista si persoane cu rezultate deosebite in activitatea de conducere

Dornic ca totul sa mearga struna in noul an scolar, seful Inspectoratului Scolar Judetean, Marian Sarbu, a luat deja prima masura. A inlocuit o treime din cei 150 de directori ai unitatilor de invatamant din judet. Potrivit "generalului" constantean, acestia "nu sunt competenti", motiv pentru care, odata cu incetarea contractului managerial, s-a decis schimbarea lor din functie. Managerii de scoli insa au ramas stupefiati de modul in care conducerea Inspectoratului Scolar Judetean s-a debarasat de ei. Indignati de acest aspect, ei spun ca demiterea lor a fost fortata pentru ca nu s-a respectat metodologia. Fara niciun control prealabil si fara nicio evaluare a activitatii manageriale, directorii, unii chiar cu state vechi in administrarea institutiilor scolare, au fost aruncati fara nicio rusine pe linie moarta. Revoltator este faptul ca, printre managerii demisi de Sarbu au existat si persoane cu rezultate deosebite in activitatea de conducere. "Am luat un concurs, am sustinut cursuri de management si am obtinut, dupa evaluarea de catre ISJ a performantelor din ultimii 25 de ani, diploma de manager de excelenta", a povestit, bulversat de ce i se intampla, un fost director de scoala. In fata dezvaluirilor facute de directorii indepartati oarecum abuziv de la conducere, afirmatiile lui Marian Sarbu cum ca acestia nu ar fi capabili sunt desfiintate.

Politicul desfiinteaza cariere

Un alt fost manager, dezamagit de mizeria jocurilor politice care se practica in invatamant, a declarat: "Am muncit zi si noapte timp de patru ani si jumatate cat am condus scoala, am pus suflet in tot ce am facut. In toata aceasta perioada, ISJ mi-a acordat calificativul foarte bine, iar acum m-am trezit, fara sa ma intrebe nimeni nimic, ca nu mai sunt bun de director. De ce oare au politizat scoala in asemenea hal?". Majoritatea profesorilor respinsi de Sarbu afirma ca, in perioada cat au fost la conducere, au implementat proiecte europene, au dotat unitatile scolare, iar cifra de scolarizare a fost ridicata. Culmea este, ca persoanele care au fost alese sa vina in locul managerilor destituiti nu prea stiu ce trebuie sa faca dupa ce au fost numite in functii de conducere. O fosta directoare care nu a dorit sa isi decline identitatea, deoarece va mai ramane in sistem, a precizat ca inlocuitoarea sa, culmea, a intrebat-o ce trebuie sa faca ca manager. Avand in vedere ca omul sfinteste locul, este usor de imaginat ce se va intampla cu acea unitate de invatamant. Poate mai tarziu, cand consecintele se vor vedea, seful ISJ va realiza ca nu intotdeauna politicul face cea mai buna alegere. Surse din invatamant spun ca, initial, lista cu profesorii propusi pentru postul de director este intocmita in sediul PNL, dupa care ea ajunge la filialele locale ale organizatiei. Aici, sefii acestora impreuna cu primarii decid persoanele care vor fi numite directori de scoala.

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 371

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 443

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 495

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 364

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 865

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 615

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 349

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1309

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 670

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 491

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2494

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 817

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1886

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1056