Directorul RADET, Liviu Popa, reacţie în urma articolului publicat de ZIUA de Constanţa (document)

În urma publicării articolului „Trei nopţi la rând cu temperaturi sub 10 grade! RADET Constanţa nu dă căldură, dar dă vina pe CLM pentru lipsa tarifului de facturare“, pe data de 17 octombrie, în cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul RADET Constanţa, Liviu Popa, a trimis pe adresa redacţiei un punct de vedere.

Prezentăm integral punctul de vedere al directorului RADET Constanţa, păstrând ortografia şi punctuaţia:

„Referitor la articolul «Trei nopţi la rând cu temperaturi sub 10 grade!», articolul având ca subtitlu: «RADET Constanţa nu dă căldură, dar dă vina pe CLM pentru lipsa tarifului de facturare». Eu nu am afirmat niciodată ceea ce susţineţi dumneavoastră în subtitlu!
Duminică, 16.10.2016, la ora 15.08 am fost sunat de dna Baciu Nicoleta care mi-a spus că «telefonul său îi arată că au fost temperaturi nocturne sub 10 grade Celsius şi m-a întrebat când dăm drumul la căldură?“.

- Am precizat că activitatea noastră este reglementată, că sunt îndeplinite condiţiile de furnizare a căldurii atunci când media temperaturilor exteriore înregistrate în intervalul de timp cuprins între ora 18.00 şi ora 7.00 a zilei următoare este de 10 grade Celsius sau mai mică, timp de trei nopţi consecutive. Nu se ia în calcul minimul temperaturii nocturne, ci media acestora, iar infomaţia de la meteo la care face referire doamna Baciu arată minimul zilei.

- Referitor la preţul ce va fi achitat de către populaţie la căldură, am precizat, ca de fiecare dată, că acesta este hotărât de către Consiliul Local şi că nu este încă stabilit pentru următorul sezon rece.

Preţul local al energiei termice în Constanţa este de 430,55 lei/Gcal, iar acum populaţia achită 411,82 lei/Gca, preţ local de facturare stabilit pentru apă caldă (diferenţa fiind subvenţionată).

Vă rog să constataţi că momentul începerii furnizării căldurii nu are legătură cu data stabilirii preţului local pentru populaţie, iar eu nu puteam să declar aşa ceva. În această perioadă am fost solicitat şi de alte publicaţii pe tema începerii furnizării şi nu veţi găsi o asemenea declaraţie sau asociere în subtitluri. Înţeleg că termenii de specialitate utilizaţi au pus-o în dificultate pe dna Baciu, făcând asocierea respectivă dintr-o inadvertenţă, însă nefiind aceasta declaraţia mea, nu pot să fiu de acord cu articolul.
Pe viitor, spre a se evita astfel de situaţii care îmi lezează imaginea, dar infomează incorect cititorii şi autorităţile locale, vă rog să îmi adresaţi în scris întrebările şi vă promit că vă voi răspunde în cel mai scurt timp, aşa cum de fiecare dată am facut-o“.

Prezentăm şi conţinutul discuţiei cu Liviu Popa, din data de 16 octombrie 2016:

„Redactor: Buna ziua. Ştiu că este duminică. Îmi cer scuze. Nicoleta Baciu de la ZIUA de Constanţa. Dar voiam să vă întreb dacă s-a decis RADET în privinţa funizării agentului termic? O dată? Să anunţăm şi noi cititorii, că pe data de X începe!
Liviu Popa: Nu! O să anunţe primăria când este. Nu ştiţi care este regula în fiecare an? Primăria stabileşte preţul, primăria stabileşte data.
Redactor: Că primăria stabileşte preţul, ştiu.
Liviu Popa: Da, da.
Redactor: Primăria urmează să stabilească şi data?
Liviu Popa: Când stabileşte preţul, stabileşte şi de când intră în vigoare.

Redactor: Nu stabileşte RADET-ul? Că au fost deja trei nopţi consecutive..
Liviu Popa: Nu au fost…
Redactor: Telefonul meu îmi arată mereu, ba 3, ba 4 grade.

Liviu Popa: Eu nu ştiu la ce vă uitaţi dumneavoastră. Nu minima! Media între ora 18.00. Am avut două nopţi consecutive, astă-noapte media a fost 14 grade.
Redactor: Deci media. Încă o dată, între ce ore aţi zis?
Liviu Popa: Media temperaturilor între ora 18.00 până a doua zi dimineaţă, la 7.00. Să fie sub 10 grade. Am avut două nopţi consecutive cu temperaturi: într-una de 9,5 şi într-una 8, şi astă-noapte media a fost de 14 grade.
Redactor: Am înţeles. Deci concluzia este că primăria urmează să stabilească şi data demarării…
Liviu Popa: Să stabilească preţul şi când stabileşte preţul. Doamna Nicoleta, când stabileşte preţul, stabileşte de când intră în vigoare, pentru că eu nu ştiu cu ce să facturez la data aceasta. Adică eu..., populaţia.
Redactor: Da, da, dumeavoastră RADET, ca reprezentat al regiei. Bine domnul Popa.
Liviu Popa: Noi acum avem preţul aprobat pentru apa caldă, de 411 lei. Preţul la căldură îl stabileşte Consiliul Local şi începând cu ce dată o să ne comunice. Şi cu data aceea putem să calculăm facturile când începem furnizarea.
Redactor: Am înţeles. Vă mulţumesc. O zi bună“.

Citeşte şi:

Trei nopţi la rând cu temperaturi sub 10 grade! RADET Constanţa nu dă căldură, dar dă vina pe CLM pentru lipsa tarifului de facturare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Lyly

18 Oct, 2016 15:47

Asa fac in fiecare an.Singura solutie:centrala pe gaze,asa cum se incalzeste si acest director,iar la tv face propaganda ca cel mai bine e sa te incalzesti de la Radet.Falimentul e aproape-lumea s-a saturat de acesti hoti de la Radet.

Articole asemanatoare

Amânare în dosarul în care municipiul Constanța și Consiliul Local au fost date în judecată de lichidatorul judiciar al falimentarului RADET!

28 Feb 2024 942

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

07 Oct 2023 3484

Termoficare Constanța anunță când revine apa caldă. Vezi dacă te afli printre cei vizați

14 Aug 2023 987

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 2056

Al patrulea împrumut acordat pentru Termoficare Constanta SRL de la înființare! Restanțele de plată către Electrocentrale Constanța SA se apropie de 80 de milioane de lei(DOCUMENTE)

15 Feb 2023 1761

Încă o avarie la Constanța! Țâșnește apă fiartă din asfalt pe strada Semănătorului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jan 2023 2214

RADET Constanța, în faliment! Noul termen al dosarului, în aprilie

14 Jan 2023 2313

Proces pe circa nouă hectare de teren, din Constanța, pe masa judecătorilor de la Tribunal. Dosarul se deschide azi!

09 Jan 2023 1769

Mai există fezabilitate pentru noul CET promis constănțenilor?

24 Nov 2022 2154

Un fost candidat la Primăria Constanța s-a retras dintr-o firmă. Societatea a fost preluată de o rudă, ex-administrator al falimentarei RADET

01 Nov 2022 2623

Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere

29 Oct 2022 1709

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 4919

Avarie majoră pe rețeaua de apă caldă din municipiul Constanța. Nu a fost reluată furnizarea apei calde după revizia de două săptămâni

01 Sep 2022 2736

UPDATE Avarie Termoficare în municipiul Constanța în apropierea Spitalului de Boli Infecțioase. Mai multe cartiere, fără apă caldă (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jul 2022 3158

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 3745