Dublu eveniment la Biserica Sfântul Gheorghe din Dobromir Deal Sfinţirea lăcaşului de cult şi pomenirea lui ÎPS Lucian

Sâmbătă, 30 august, începând cu ora 7.30, Biserica Sfântul Gheorghe din localitatea Dobromir Deal va fi resfinţită de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care, la ora 12.00, după Sfânta Liturghie, va oficia slujba de pomenire a ÎPS Lucian, la împlinirea a zece ani de la trecerea la cele veşnice.
 

În anul 1906, la iniţiativa mocanilor veniţi din Transilvania, meşterul Atanase Cosma, originar din Macedonia, a început lucrările de construcţie a bisericii, care au fost finalizate 17 ani mai târziu. În interiorul bisericii se regăsesc picturile realizate în stil neobizantin de către pictorul tulcean Vasile Mărgărit. În 1924, Biserica Sfântul Gheorghe a fost sfinţită de Preasfinţitul Ilarie, Episcopul Constanţei.
 
În ultimii patru ani, deoarece trecerea anilor şi-a pus amprenta asupra lăcaşului de cult, preotul Nicolae Anei a coordonat lucrările de reparaţie a bisericii, fiind sprijinit de primarul comunei, Eugen Iliescu.
Credincioşii care vor fi prezenţi sâmbătă la slujba de resfinţire a Bisericii Sfântu Gheorghe se pot închina şi la moaştele sfinţilor Constantin şi Elena, Gheorghe şi Filip.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se împlinesc 10 ani de la trecerea la cele veşnice a ÎPS Lucian

27 Aug 2014 2057