Elevi in loturile nationale de matematica si fizica

Centru regional pentru tineri capabili de performanta

La Constanta functioneaza un centru care coordoneaza activitatea scolarilor cu rezultate la olimpiade, din Ialomita, Calarasi si Tulcea * La concursurile judetene pe diferite discipline au fost premiati peste 500 de elevi * Cele mai multe premii au fost obtinute la matematica si chimie

In noua judete din tara functioneaza centre regionale de excelenta pentru tineri capabili de performanta, acestea avand rolul de a asigura elevilor o asistenta calificata, mai bine focalizata pe aptitudinile si nevoile lor de instruire si de a promova instrumente pentru depistarea valorilor autentice si stimularea creativitatii specifice. Un astfel de centru exista si la Constanta, acesta coordonand activitatea specifica derulata in judetul nostru si in judetele Calarasi, Ialomita si Tulcea. Scopul acestui centru regional este de a identifica tinerii capabili de performanta, utilizand criterii stiintifice si criterii psihoatitudinale, de a aplica programele de pregatire elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului care trebuie adaptate la resursele umane si materiale de care dispun, precum si de a asigura derularea programelor de pregatire a tinerilor din unitatile de invatamant.Centrul Regional de Excelenta din Constanta si-a continuat activitatea cu rezultate foarte bune in acest an scolar. Astfel, din 1.013 elevi admisi la inceputul anului scolar au finalizat anul scolar 803 elevi in 43 de clase. Acestia au participat la diverse manifestari stiintifice si concursuri scolare de nivel local, judetean, interjudetean, national si international, unde au fost recompensati cu 528 de premii. Cele mai multe distinctii au fost obtinute la matematica si chimie. Mai exact, elevii care urmeaza cursurile de matematica de la Centrul de Excelenta au obtinut 17 premii si mentiuni. La chimie au fost distinsi cu premii 12 scolari, iar la biologie sase elevi, la fizica cinci, iar la informatica si geografie cate unul. De asemenea, doi elevi care au participat la concursurile scolare de matematica si fizica au fost selectionati in loturile nationale. Inspectoratul Scolar Judetean Constanta isi propune in anul urmator sa urgenteze elaborarea regulamentelor valabile pentru functionarea Centrului de Excelenta la nivel regional, precum si demararea activitatii de finantare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 440

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 378

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 434

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 546

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 528

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 440

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 613

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 499

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 462

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 560

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 670

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 440

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1254

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 582

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 649