Elevii de la „Jean Bart", „Ion Minulescu" şi „Constantin Angelescu" au învăţaţi să se joace

jocul.jpgProiectul local „Jocul şi importanţa lui în dezvoltarea armonioasă a copiilor" s-a derulat în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie 2011 în trei şcoli constănţene: Şcoala cu clasele I-VIII „Jean Bart", Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Minulescu" şi Şcoala cu clasele I-VIII „Constantin Angelescu".

Proiectul a avut drept scop asigurarea premiselor dezvoltării personale a elevului prin activităţi ludice adaptate particularităţilor de vârstă.

jocul2.jpg

S-a născut un nou concept în acest proiect, acela de a apropia şcoala de timpul liber al elevilor prin crearea de cluburi în şcoli, spaţii la care să aibă acces oricând doresc să lucreze în afara orelor de şcoală, fie în diverse activităţi extracuriculare, fie în acţiuni de voluntariat.

jocul1.jpg

Acest proiect a fost iniţiat de Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret - Filiala „Tineri Mereu" Constanţa şi finanţat de Fundaţia „Pact" prin Fondul Comunitar Pontus Euxin. Manuela Vaseliu, unul dintre iniţiatorii acestui fond, a sprijinit îndeaproape derularea acestui proiect. Deşi proiectul s-a încheiat, jocul, care a rămas în şcoli ca o activitate organizată de timp liber pentru toţi copiii şcolii, continuă. Este un proiect care va avea o derulare longevivă şi speram ca şi alte unităţi şcolare să-l găsească util de implementat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.