Functionarii publici ameninta cu noi proteste

Alianta Sed Lex va relua seria protestelor, daca prim-ministrul Tariceanu nu va desemna, in cel mai scurt timp, un inlocuitor pentru fostul secretar de stat din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Nicu Mircea Toader, propus pentru functia de ministru al Economiei.

Secretar de stat in MAI, sef al echipei de negocieri dintre reprezentantii functionarilor publici si cei ai Guvernului, Toader a fost nominalizat pentru functia de ministru al Ecomomiei si Comertului, in locul demisionarului Codrut Seres (Partidul Conservator). "Filiala Constanta a Aliantei Sed Lex impartaseste punctul de vedere luat la nivel national", a declarat Adrian Dugaiasu, presedintele filialei Constanta Aliantei Sed Lex. Functionarii publici afiliati la Sed Lex cer numirea rapida a unui inlocuitor pentru Mircea Toader, astfel incat sa poata fi respectate termenele cuvenite, atat pentru finalizarea legii salarizarii, cat si pentru stabilirea majorarilor salariale de anul viitor pentru functionarii publici. In caz contrar, acestia ar putea relua protestele, suspendate pe perioada negocierilor cu partea guvernamentala, incepute in luna noiembrie.Reprezentantii federatiilor sindicale ale functionarilor publici si cei ai Guvernului s-au intalnit ultima data pe 28 noiembrie. Atunci au stabilit continuarea discutiilor privind legea sistemului unic de salarizare a angajatilor din domeniu, urmand ca proiectul de act normativ sa fie finalizat pana la 15 ianuarie 2007. Totodata, pentru perioada 1 ianuarie - 1 aprilie 2007, de tranzitie pana la adoptarea legii privind sistemul unitar de salarizare a functionarilor publici, sindicalistii si guvernanti vor discuta si acordarea unei cresteri salariale. Membrii Aliantei Sed Lex au recurs, pana acum, la o greva japoneza si la o greva de avertisment, nemultumiti ca nu exista o lege a salarizarii care sa permita cresteri in acest sector si alte sporuri specifice functiei. Totodata, si functionarii publici afiliati la alte structuri sindicale au recurs la actiuni de protest, avand revendicari similare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 471

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1530

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1304

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 727

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1276

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257