Functionarii SPIT, stimulati de taxa pe drumurile judetene

spit_badea_cartan_administratie_financiara_04.jpgPrintr-un protocol încheiat între CJC şi Serviciul Public de Impozite şi Taxe, 10% din încasările taxei pentru utilizarea drumurilor judeţene se duc pe stimularea funcţionarilor

Funcţionarii Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local vor primi stimulente băneşti din taxa de utilizare a drumurilor judeţene înfiinţată de Consiliul Judeţean Constanţa. 

În şedinţa din 18 mai, consilierii municipali au aprobat o hotărâre privind „constituirea şi utilizarea fondurilor rezultate din încasarea prin delegare a taxei de utilizare a drumurilor judeţene, destinate stimulării personalului din cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local". Încasarea taxei pe drumurile judeţene se face şi de SPIT, în urma unui protocol încheiat între conducerea de la taxe şi Impozite şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. Taxa pe drumurile judeţului se încasează atât de către angajaţii CJC, la sediul instituţiei, de pe Bulevardul Tomis, de către personalul Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri, din cele 17 puncte de colectare permanente înfiinţare pe drumurile judeţene, şi de către angajaţii SPIT.

Protocol pentru o colectare mai eficientă

Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, ne-a declarat că prin protocolul cu SPIT s-a intenţionat creşterea numărului punctelor de încasare, pentru o colectare cât mai eficientă a taxei pe drumurile judeţene. De precizat că SPIT nu prestează acest serviciu în mod gratuit. Protocolul prevede că SPIT va beneficia de un procent de 10% din sumele pe care le va încasa. În normele metodologice de aplicare a acestei hotărâri se precizează că prin oprirea acestui procent se constituie lunar fondul de stimulare a angajaţilor. De asemenea, se specifică şi faptul că repartizarea acestor fonduri se face pentru toţi salariaţii care contribuie efectiv la aplicarea şi încasarea taxei.

Ceea ce ne-a surprins a fost valoarea pe care o pot atinge aceste stimulente financiare. Normele metodologice de aplicare a hotărârii prevăd stimulente lunare în cuantum de maxim trei salarii de bază. Aşadar, funcţionarii din cadrul instituţiei vor fi stimulaţi financiar în funcţie de „cotizanţii" care aleg SPIT pentru plata autorizaţiei de circulaţie pe drumurile judeţene.

spit_taxe_si_impozite_ghiseu.jpgStimulente de până la trei salarii de bază

Dacă încasările sunt mari şi procentul de 10% pentru stimulare va fi consistent, angajaţii pot primi până la trei salarii de bază, în plus faţă de remuneraţia lunară. Aprobarea nominală a stimulentelor se face de către directorul executiv pentru şefii de servicii, iar pentru ceilalţi salariaţi de către directorul executiv la propunerea şefilor de servicii.

Contactat telefonic, directorul executiv al SPIT, Carmen Trentea ne-a declarat că instituţia colectează taxa de utilizare a drumurilor judeţene de abia de o lună, aşadar nu se ştie deocamdată care va fi valoarea stimulentelor pe care le vor primi angajaţii. În ce priveşte dispoziţia potrivit căreia funcţionarii pot primi stimulente financiare în cuantum de maximum trei salarii de bază lunar, directorul SPIT a precizat că nu este o regulă stabilită de la nivel local, ci este o prevedere cuprinsă în Ordonanta de Guvern 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala.          

De precizat că taxa pentru utilizarea drumurilor judeţene trebuie plătită doar de autovehiculele de transport marfă şi de transport persoane. Pentru cele de transport marfă, tariful variază în funcţie de masa autorizată, între 720 şi 6.300 lei pe an, iar pentru autovehiculele de transport persoane diferă în funcţie de numărul de locuri şi este cuprins între 2.160 şi 2.880 lei pe an.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 543

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1037

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 502

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 636

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 464

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1642

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 358

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575