Social

În doar 4 zile, 16 containere ale Polaris, destinate colectării separate a deşeurilor, incendiate (galerie foto)

În perioada 22.07 – 25.07.2017, Polaris M Holding a constatat în municipiul Constanţa distrugerea prin incendiere a unui numar de 16 containere destinate colectării separate a deşeurilor.
 
Problema vandalizării containerelor nu este una nouă, Polaris M Holding se confrunta cu ea încă de la implementarea acestui sistem de colectare separată, însă pe măsură ce au trecut anii problema s-a acutizat. Pe parcursul anului 2016 au fost incendiate 7 containere pentru materiale reciclabile, iar la jumătatea anului 2017 numărul acestora a ajuns deja la 44, acest lucru denotă că numărul persoanelor, şi aici ne referim, în principal, la categoria căutătorilor de Pet-uri, a crescut foarte mult.
 
Pe măsură ce containerele au fost incendiate, Polaris le-a înlocuit cu altele noi, însă fără ca problema să fie soluţionată definitiv. Deşi actele de vandalism sunt pedepsite conform legii, asta în situaţia în care făptaşul este prins, rămâne, totuşi, dezamăgirea constantă ca bunul simţ rămâne un concept străin pentru anumite persoane.
 

Astfel, pe lângă  vandalizarea şi incendierea containerelor, Polaris se mai confrunta si cu furtul Pet-ului, cu mizeria care este făcută de aceşti „căutători de Pet” în jurul containerelor, la care se adauga şi piedica resimţită de compania de salubrizare în a-şi atinge ţintele de reciclare conform normelor europene.
 
Sistemul de colectare separat a deşeurilor reciclabile în containere de tip „igloo”a fost implementat în Constanţa încă din anul 2011. Bilantul companiei  Polaris arată că în aceşti 7 ani au fost incendiate 143 de containere.
 
Pentru a stopa actele de vandalism, rugăm toţi cetăţenii care sunt martori la astfel de acte să sesizeze Poliţia Locală la următorul număr de telefon 0241.484.205 sau să sune la 112, în cazul incendierii unui container.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum funcționează cele mai moderne sisteme de colectare a deșeurilor din judeţul Constanța

24 May 2014 1207

In Eforie a inceput colectarea selectiva a deseurilor

13 Feb 2009 719

Containere pentru colectare selectiva de deseuri, amplasate in Eforie - 12.02.2009

12 Feb 2009 708

Utilajele Polaris, blocate de masinile parcate la intamplare

12 Jan 2008 634