Istoricul sediilor instituţiilor constănţene După trei ani de lucrări, clădirea în care funcţionează CN ACN a fost dată în folosinţă în anul 1985

Construcţia clădirii care serveşte astăzi ca sediu al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA s-a derulat pe o perioadă trei ani. După ce imobilul a fost proiectat de societatea Iptana Bucureşti, în iunie 1982, Centrala de Construcţii Hidrotehnice Constanţa a început executarea lucrărilor de construire. În luna iunie a anului 1985, a fost dat în folosinţă imobilul, având destinaţia de sediu al Administraţiei Canalului Dunăre-Marea Neagră, denumirea iniţială a Administraţiei Canalelor Navigabile, proprietarul Canalului Dunăre-Marea Neagră, cât şi investitorul general în construirea acestuia. Clădirea are o suprafaţă utilă de 6.914 metri pătraţi, suprafaţa construită fiind de 1.405,25 mp, servind funcţionării a 79 de birouri.
De-a lungul vremii, clădirea a fost ferită de evenimente care ar fi putut tulbura funcţionarea optimă a activităţii desfăşurate în incinta ei. Imobilul nu a fost afectat de inundaţii, incendii sau cutremure şi, de asemenea, nu au fost realizate nici expertize tehnice şi nici nu s-a intervenit la structura de rezistenţă. Nu au existat şi nici nu există litigii cu caracter revendicativ cu privire la imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa. Fiind construită relativ recent, clădirea nu a fost încă inclusă pe lista clădirilor de patrimoniu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Marcel Ciolacu „Din partea preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, nu a existat nicio solicitare pentru atribuirea unei locuinţe de protocol“ (VIDEO)

28 Feb 2024 518

Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. Primăria tace. Administrația județeană caută soluții să mute Școala de Artă Populară într-un alt sediu

16 Mar 2021 3260

Dobrogea 139 de ani Turul istoric ce a rememorat atmosfera de la 1878. La pas, alături de autorităţile locale

24 Nov 2017 9672

ICR SĂRBĂTOREȘTE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE CU UN CONCERT DE MUZICĂ CLASICĂ LA SEDIU

26 Jan 2015 1331