La Cumpăna s-a desfăşurat o conferinţă în cadrul campaniei naţionale „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială“ (galerie foto)

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Constanţa, în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Primăria Comunei Cumpăna, a organizat, ieri, la Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna, conferinţa „Importanţa parteneriatului public - privat şi rolul asistentului social în furnizarea şi dezvoltarea serviciilor sociale la nivel comunitar“.
 
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială“, derulată de CNASR la nivel naţional, cu următoarele obiective: promovarea şi valorificarea profesiei de asistent social la nivel judeţean; conştientizarea cu privire la importanţa rolului pe care îl are asistentul social; crearea unui parteneriat sustenabil pe termen lung, cu implicarea actorilor judeţeni şi locali din domeniul serviciilor de asistenţă socială.
 
La conferinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene, ai administraţiei publice locale, ai ONG-urilor ce activează în domeniu, precum şi asistenţi sociali, membri ai CNASR, atât din Constanţa, cât şi din judeţe învecinate.
 
În cuvântul de deschidere, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a subliniat, printre altele, rolul autorităţii publice locale şi importanţa parteneriatului public - privat în susţinerea, furnizarea şi promovarea serviciilor sociale la nivelul comunităţii. „Vă mulţumesc că aţi ales comuna constănţeană Cumpăna pentru desfăşurarea acestei conferinţe şi salutăm prezenţa tuturor. În localitatea noastră, serviciile de asistenţă socială se află la ele acasă. Lucrăm în echipă, alături de partenerii noştri, iar când suntem împreună, reuşim. Fără o analiză a nevoilor comunităţii şi un parteneriat public - privat sustenabil şi fără specialişti în domeniul social nu se pot dezvolta şi furniza servicii sociale de calitate, nu se pot implementa proiecte care să dezvolte comunitatea şi care să reducă numărul persoanelor asistate social“, a declarat primarul comunei Cumpăna. ec. Mariana Gâju.
 
„Până acum, caravana a străbătut un sfert din România, ajungând şi în judeţul Constanţa, la Cumpăna, unde ne simţim ca acasă. Cumpăna e una dintre cele mai moderne şi mai renumite comune ale ţării şi cu pricepere condusă de către doamna Mariana Gâju - premiul politicianul anului la ediţia 2015 a Galei Naţionale de Excelenţă în Asistenţă Socială“, a spus Doru Buzducea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 690

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 755

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 461

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 708

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 473

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 841

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 730

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 457

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1205

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6317

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 649

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 499

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 501

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 975

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 998