Membrii UAPC acuza ca regiile incalca legea

Asociatiile de locatari cer prefectului rezolvarea problemelor cu care se confrunta

RAJA si RADET debranseaza asociatiile de locatari fara a avea dreptul # Unii constanteni au dat spaga angajatilor RADET pentru a se debransa mai repede

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Constanta (UAPC) va propune prefectului Constantei, Gheorghe Martin, o intalnire a presedintilor de asociatii de locatari cu reprezentantii Consiliilor Local si Judetean, precum si ai regiilor judetene. Aceasta intrunire are ca scop rezolvarea problemelor cu care se confrunta asociatiile de locatari si propunerea unor solutii. Printre propuneri se numara si introducerea unui carnet de sarcini la licitatia de concesionare a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice. UAPC intentioneaza sa obtina prin aceasta masura mentinerea si generalizarea contractului direct cu proprietarii de apartamente si introducerea in contracte, ca partener, si asociatiile de locatari. De asemenea, costul gigacaloriei si prestatiei sa nu depaseasca pretul stabilit la nivel national. O alta problema ridicata este cea a debransarii colective a blocurilor de la apa potabila. Presedintele UAPC, Marcel Dragu, a declarat ca Regia Autonoma de Distributie a Apei (RAJA) face in acest fel un abuz pentru ca debransarea colectiva ii afecteaza si pe cei care nu au restante la intretinere. Uniunea propune ca regia sa recupereze datoriile de la cei restanti prin esalonarea debitelor sau prin actionarea rau-platnicilor in judecata, fara sa mai apeleze la debransarea tuturor locatarilor. Pe langa acestea, o alta problema este cea a RADET, care incalca propria decizie, si anume, aceea de a solicita aprobarea asociatiilor de locatari inainte de a incepe debransarile. Marcel Dragu acuza ca reprezentanti ai regiei de termoficare ar fi luat "pe sub mana" bani de la locatari pentru a fi debransati mai repede. Uniunea asociatiilor va propune Primariei Constanta sa finanteze renovarea fatadelor blocurilor si repararea capitala a instalatiilor de incalzire si de alimentare cu apa potabila. Se va propune si contorizarea generala si individuala, deoarece RAJA a decis ca acest lucru sa fie valabil numai pentru casele individuale si imobilele cu patru etaje. Dezbaterile problemelor expuse de UAPC vor fi organizate in sala mare de conferinte a Prefecturii, la o data ce va fi stabilita de prefect. Discutiile vor fi moderate de catre acesta, avandu-se in vedere subordonarea diferita a RAJA si RADET, respectiv Consiliul Local si Consiliul Judetean.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 45

Primăria Hârșova a bătut palma cu Electro Bulgaru BMS SRL! Ce prevede contractul și care este valoarea

11 Apr 2024 417

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 558

Licitații publicePrimăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 461

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1068

Primăria Năvodari, județul Constanța a cumpărat servicii de mentenanță pentru iluminatul public

05 Mar 2024 635

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 553

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 651

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de mentenanță a iluminatului public

26 Feb 2024 926

Team Force Security SRL dă în judecată mai multe societăți. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

23 Feb 2024 615

Licitație de 9,58 de milioane de euro, pentru DRDP Constanța, tranșată de judecătorii de la Curtea de Apel (MINUTA)

21 Feb 2024 704

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3623

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 705

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 632

Unitatea Militară 02049 Constanța cumpără servicii de întreținere a aeronavelor

12 Feb 2024 734