Mesaj de Crăciun pentru constănţeni ÎPS Teodosie - „Pacea şi armonia să domnească în fiecare casă“

Ca în fiecare an, Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis constănţenilor, în ajunul Crăciunului, multă sănătate, bucurii şi pace lăuntrică. Arhiepiscopul Tomisului a ţinut să sublinieze că pacea a fost îndemnul pe care l-au adus îngerii la Naşterea Domnului, însemnând armonie cerească şi armonie pământească.
 
„Această sărbătoare are rolul de a ne înnobila sufletul. Anul acesta care se apropie de sfârşit nu a fost unul liniştit, fiind unul cu atâtea momente de panică, în Europa. De aceea avem nevoie să ne mobilizăm, să ne căutăm pacea lăuntrică. Dacă oamenii îşi vor găsi pacea lăuntrică, atunci va fi şi în afară pace. Sărbătoarea Naşterii Domnului pe care o întâmpinăm vine cu darurile ei. Orice sărbătoare religioasă înnoieşte momentele tainice, dar, în acelaşi timp, foarte adânci în sufletele noastre. Sărbătorile înseamnă momente de comuniune ale oamenilor cu Dumnezeu.
 
Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos a fost un eveniment nou în istoria omenirii şi acesta este mereu nou în fiecare an, pentru că razele de lumină care izvorăsc la naşterea Mântuitorului se înteţesc în cursul sărbătorii. Este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii. Pacea a fost cu adevărat îndemnul pe care l-au adus îngerii la Naşterea Domnului. Pacea înseamnă armonie cerească şi armonie pământească. Cerul şi pământul au început dialogul lor. Atunci când dialogăm cu cerul, pacea devine realitate. Când întoarcem spatele lui Dumnezeu, pacea nu mai poate exista. Iată de ce sărbătoarea Naşterii Domnului ar trebui să ne aşeze în suflete bucurie, nădejde, dragoste a unora faţă de alţii. Nu avem pace cu Dumnezeu dacă nu avem pace între noi. De aceea acest mesaj al păcii este atât de bine subliniat de îngeri. Dumnezeu, din slava sa, coboară şi se face prunc smerit. La acest eveniment, îngerii proclamă pacea şi binevoirea între oameni. Când oamenii trăiesc în prietenie, comuniune şi dragoste, atunci este sărbătoare în sufletele tuturor. Să găsim resurse în sufletele noastre şi să nu facem deosebire între semenii noştri! Să fie semenii noştri cei pe care îi iubim cu adevărat!“, a declarat ÎPS Teodosie.

Mesaj pentru constănţeni 

„Iubiţi credincioşi, Crăciunul care uneşte cerul cu pământul trebuie să ne aducă o comuniune în familie, dar şi în familia românească. Noi, cei de aici, beneficiem de razele Crăciunului, pentru că avem Betleemul din Ţara Sfântă răsădit în peşteră de către Sfântul Apostol Andrei. Să simţim acest privilegiu pe care îl avem noi, cei din Dobrogea, pentru că aici simţim şi glasul, şi paşii Sfântului Apostol Andrei, care ne-a adus vestea că s-a născut Mântuitorul lumii, fiul lui Dumnezeu, cu trupul! Să rămânem plini de fiori şi de credinţă! Să trăim emoţia naşterii pruncului în Betleem, să simţim că fiul lui Dumnezeu s-a înfrăţit cu noi, ca noi să ne înfrăţim unii cu alţii în pace! Această pace şi armonie să domnească în fiecare casă, colindele să răsune şi să aducă armonia, dragostea şi chemarea lui Dumnezeu în împărăţia cerească.
 
Le doresc tuturor credincioşilor sănătate şi pace! Să simtă în familiile lor că e sărbătoare, că e bucurie, că dragostea este în sufletele lor. Să creăm în sufletele noastre ieslea pruncului Iisus, ca El să sălăşluiască şi să rămână în noi“, le-a transmis arhiepiscopul Tomisului tuturor constănţenilor şi nu numai.

Acţiuni de caritate înainte de sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului

Pe 15 decembrie, la Biserica „Sf. Haralambie“ din Constanţa, 48 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul“ din Constanţa au primit vestea Naşterii Domnului de la copiii Centrului de Plasament „Ovidiu“. La final, cei mici au primit daruri din partea preoţilor.
 
Ieri, corul Parohiei „Buna Vestire“ din Constanţa i-a colindat pe copiii născuţi prematur în maternitatea constănţeană din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, iar preoţii le-au oferit daruri. Acţiunea a fost realizată în parteneriat cu Asociaţia „Mămici de prematuri“ din Constanţa. În aceeaşi zi, la Biserica „Sfântul Nicolae“ din localitatea Runcu, 60 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani au primit îmbrăcăminte şi încălţăminte, iar alţi 35 de copii au avut parte de aceleaşi daruri la Biserica „Sf. Nicolae“ din Nistoreşti. Cadourile au fost oferite de Crucea Roşie Constanţa.
 
Astăzi, la Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi din Constanţa, peste 30 de oameni sunt aşteptaţi să primească alimente pentru o masă tradiţională de Crăciun. Acţiunea se intitulează „Masă îmbelşugată de Crăciun“ şi este organizată de Parohiile „Adormirea Maicii Domnului I“, „Adormirea Maicii Domnului II“ şi „Sfântul Ștefan“, cărora li s-au alăturat şi alte persoane ce empatizează cu suferinţele semenilor. În cadrul evenimentului, ÎPS Teodosie va fi colindat de cei prezenţi, Ierarhul Tomisului urmând a rosti un cuvânt de învăţătură.
 
Tot astăzi, începând cu ora 13.00, ÎPS Teodosie, împreună cu reprezentanţi ai Bisericii „Buna Vestire“ din Constanţa, va merge cu daruri la cei 100 de vârstnici din Centrul de îngrijire şi asistenţă Poarta Albă, iar corul lăcaşului de cult va aduce, prin colinde, vestea Naşterii Domnului. Acţiunea este organizată în parteneriat cu Şcoala Generală nr. 40 „Aurel Vlaicu“ din Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 360

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 669

Peste 200 de elevi din județul Constanța, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

12 Apr 2024 591

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 460

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 551

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 634

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 515

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 593

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 580

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 579

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1414

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 853

​Începutul Postului Mare și praznicul Bunei Vestiri Programul Arhiepiscopului Tomisului, în perioada 17-25 martie

16 Mar 2024 948

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 606

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 588