Mesajul arhiepiscopului Tomisului „Naşterea Domnului aduce înnoirea firii, este începutul mântuirii noastre“

Ca în fiecare an, ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis constănţenilor, în ajunul Crăciunului, multă sănătate, bucurii şi pace lăuntrică, sărbători cu belşug în inimi şi în case.
 
„Iată-ne şi la sărbătoarea Naşterii Domnului a anului 2017. Noi, cei ce suntem aici, în preajma peşterii Sfântului Apostol Andrei, avem o emoţie mai adâncă. Aceasta ne stăpâneşte de fiecare dată, deoarece peştera Betleemului s-a mutat în peştera unde a poposit Sfântul Apostol Andrei.
 
Naşterea Domului este evenimentul cel mai important din istoria omenirii până atunci când s-a produs, pentru că cerul şi pământul se aflau în despărţire. Naşterea Domnului aduce armonia între cer şi pământ. Fiul lui Dumnezeu s-a zămislit în taină, în casa lui Iosif, prin buna-vestirea Arhanghelului Gavriil. S-a născut în peştera din Betleem. De data asta, taina se face descoperită, se vede lumină mare din cer şi pe pământ. Lumina i-a făcut pe păstori să se trezească. Şi au venit să vadă ce vesteşte acea lumină neobişnuită. Era singură lumină neînserată, arătată pe pământ de la păcatul lui Adam.
 
Şi, iată, aşa au venit păstorii la Betleem, pentru că şi îngerul a venit către păstori şi le-a spus: «Iată că vi s-a născut Mântuitorul, care este Iisus Hristos. Veţi găsi un prunc culcat în iesle!“ Păstorii, îndemnaţi de îngeri, au venit la Betleem şi aici au văzut mulţime de îngeri, care cântau pruncului nou-născut: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ - pace între oameni şi bunăvoire». S-au minunat păstorii, care au fost cuprinşi de fior şi, în acelaşi timp, au început şi ei să cânte împreună cu îngerii. Şi aşa s-au născut primele colinde. Îngerii au adus colindul sfânt şi bun din cer.
 
Fiul lui Dumnezeu a devenit fiul omului şi s-a arătat ca un prunc înfăşat şi culcat în iesle. Păstorii, înainte de a ajunge la peşteră, au văzut pe cer steaua care vestea că s-a născut un împărat. Acest moment rămâne crucial pentru istoria omenirii, pentru mântuirea noastră, pentru sensul vieţii noastre. Naşterea Domnului aduce înnoirea firii, este începutul mântuirii noastre, pentru că taina cea din veac ascunsă acum se descoperă oamenilor. Îngerii o fac cunoscută şi Fiul lui Dumnezeu devine Fiu al fecioarei. Cel fără de început primeşte început şi se naşte ca om. Cel născut mai înainte de veci din Tatăl primeşte naştere în timp. Iată că veşnicia, prin Fiul lui Dumnezeu, se uneşte cu timpul, ca timpul să fie sfinţit“, a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
 
„Urez tuturor celor ce sunt credincioşi, celor ce s-au pregătit pentru această sărbătoare să primească naşterea Domnului cu bucurie. În casele dumneavoastră să fie lumină, pace, pace, armonie, binecuvântare! Copiii să fie la părinţi, finii să fie la naşi, familiile să se unească, să se bucure de această sărbătoare! Începutul sărbătorii se face la biserică. De fapt, sărbătoarea a început cu colindele, cu icoana care a poposit în casele dumneavoastră. Faceţi acum sărbătoare şi în sufletele voastre! Orice suflet şi inimă să fie cu iertare şi bucurie! Să vă îmbrăţişaţi unii pe alţii, să lăsaţi şi să uitaţi orice greşeli ale semenilor! Şi, iată, Crăciunul, care este o sărbătoare a familiei, care i-a adus pe copii în casele dumneavoastră, care a adus colindătorii şi icoana, să vă aducă şi ieslea Betleemului în sufletele şi inimile dumneavoastră. Crăciun cu bucurie, cu pace, cu belşug în suflete, în case, în inimi şi pe masă. Şi toţi, bucurându-ne, să înţelegem, să simţim şi să cântăm: «Hristos s-a născut! Să-L slăvim!» Să ne bucurăm şi să-L păstrăm în sufletele, inimile şi viaţa noastră! La mulţi ani tuturor!“, a mai spus ÎPS Teodosie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului – „Să petrecem Crăciunul în bucurie, în dragoste, în familie, așa cum se cuvine“ (VIDEO)

24 Dec 2023 960

IPS Teodosie susține o conferință de presă înainte de sărbători!

21 Dec 2023 791

ÎPS Teodosie „Naşterea Domnului este cea mai mare veste bună a istoriei, refacerea deplină a firii umane prin unirea cu Dumnezeirea“ (VIDEO)

25 Dec 2022 1544

LIVE ÎPS Teodosie, mesaj pentru toți credincioșii în apropierea praznicului Nașterii Domnului și celui pentru Anul Nou

21 Dec 2021 1934

Mesajul de Crăciun al ierarhului Tomisului, ÎPS Teodosie. „Să ne dăruim unii altora dragostea noastră”

24 Dec 2020 1846

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului - „Vă doresc un Crăciun plin de lumină cerească”

21 Dec 2019 3358

LIVE VIDEO Mesajul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu prilejul sărbătorii de Craciun și Anul Nou (galerie foto+video)

20 Dec 2019 3562

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

21 Dec 2018 2219

Mesaj de Crăciun pentru constănţeni ÎPS Teodosie - „Pacea şi armonia să domnească în fiecare casă“

22 Dec 2015 2747