Mihai Daraban i-a aruncat mănuşa „CCINA s-ar putea reînscrie în Asociaţia Litoral - Delta Dunării doar dacă pleacă Corina Martin“ (galerie foto)



Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, a explicat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, cum Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa s-ar putea reînscrie în Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral - Delta Dunării. Astfel, există o singură condiţie: „Dacă pleacă Corina Martin“.
 

„Corina Martin a plecat la Moscova fără a se consulta cu nimeni. A intrat într-o competiţie cu statul român. Trebuia să plece cu delegaţia ANT, nu cu două zile înainte, creând confuzie. Plecarea ei nu ne-a reprezentat. A transformat prezenţa sa în circ. Vrea să-l imite pe Mazăre, dar nu-i merge. Delegaţia Autorităţii Naţionale a Turismului s-a dus la Moscova într-o vizită de cercetare. Dar Martin a aruncat oferte fără a se consulta cu agenţii economici. În cazul în care Corina Martin pleacă din asociaţie, CCINA va redeveni membru“, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României.

 
Acesta a adăugat că România nu este pregătită pentru turişti ruşi: „Ruşii sunt obişnuiţi cu ultra all inclusive. Ce hotelier le poate oferi acum asta?“

La rândul său, directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru, a precizat că, pentru a primi turişti ruşi, hotelierii trebuie să se adapteze nevoilor acestora: „Am văzut ce înseamnă să te adaptezi nevoilor turiştilor ruşi - asta presupune ca personalul hotelului să vorbească limba rusă, să le oferi canale TV în limba rusă, să ai meniuri în limba rusă.“

 
Reamintim că, la începutul lunii februarie, CCINA Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral - Delta Dunării, a luat decizia de a se retrage din această asociaţie. „Decizia a fost luată ca urmare a modului defectuos, inacceptabil în care doamna Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei, a acţionat în ultima perioadă, culminând, recent, cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piaţa Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate tur-operatorilor de pe această piaţă.
 
CCINA Constanţa a susţinut înfiinţarea asociaţiei şi a sprijinit derularea multora dintre activităţile iniţiate şi derulate de aceasta, de-a lungul anilor, şi a apreciat, inclusiv public, eforturile pe care doamna Corina Martin le-a depus şi realizările remarcabile ale asociaţiei din ultimii ani. Dar, în special în ultima perioadă, doamna Martin a luat majoritatea deciziilor în nume propriu, fără a se consulta şi a avea aprobarea organului de conducere colectivă al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (Consiliul Director) pentru activităţile şi acţiunile pe care le-a desfăşurat în numele Asociaţiei“, au precizat, la acel moment, reprezentanţii CCINA Constanţa.

Le-a promis ruşilor tarife de 10 euro pe noapte

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Asociaţia Litoral - Delta Dunării, împreună cu reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie Tracia, au promovat la Moscova, în perioada 24 - 30 ianuarie, destinaţiile româneşti. În capitala Rusiei, Corina Martin le-a promis turiştilor ruşi tarife de 10 euro/noapte, în hoteluri de patru stele. Vizita Corinei Martin a coincis cu cea a delegaţiei oficiale a României conduse de şefa ANT, Anca Nedea, ceea ce a dus la un şir de neînţelegeri.
 
Citeşte şi  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 585

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1162

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1005

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 868

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 843

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 816

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2885

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1592

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1334

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2386

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1232

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1699

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1444

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2099

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2070