UPDATE Oficial european, în vizită în Portul Constanţa

La sediul Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța are loc astăzi, o întâlnire cu coordonatorul Motorways of the Sea, Brian Simpson, aflat în vizită în Portul Constanța.
 
Întâlnirea are scopul de a vedea dacă se poate realiza o investiţie pe care CN APM doreşte să o facă pentru zona Portului Fluvial şi Maritim, a explicat directorul CN APM, Nicolae Dan Tivilichi.                       
 
Brian Simpson, coordonatorul european pentru autostrăzi maritime din cadrul Comisiei Europene a explicat că a venit în Portul Constanţa pentru a vedea ce proiecte de dezvoltare se regăsesc aici. "Şi mai important, vrem să vedem cum am putea să ajutăm ca aceste proiecte de dezvoltare să fie duse mai departe cu finanţare europeană. Interesul este bazat pe probleme de mediu, dar suntem interesaţi de transportul pe Dunăre, pe calea ferată şi autostrăzi, pentru a vedea ce conexiuni se pot face pentru dezvoltarea proiectelor în zonă“, a transmis oficialul.
 
Alături de Brian Simpson, în cadrul conferinţei de presă vor face declarații şi primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, dar și directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Nicolae Dan Tivilichi.
 
Conceptul de "Motorways of the Sea", își propune să introducă noi lanțuri logistice intermodale bazate pe liniile maritime din Europa, se arată într-un comunicat al CN APMC, remis ZIUA de Constanţa.
 
"Motorways of the Sea" pot îmbunătăți, astfel, accesul la piețe din Europa, și vor descongestiona rutele rutiere, mai precizează sursa citată.
 
Conceptul a fost introdus în politica europeană de transport încă din 2001. Comisia Europeană a propus dezvoltarea "autostrăzilor maritime" ca o alternativă competitivă reală a transportului terestru, care să fie parte a rețelei transeuropeană de transport, iar dezvoltarea lor să fie finanțată cu fonduri europene.

UPDATE 1

Directorul General al CFR Marfa, Mihuţ Crăciun a declarat, în cadrul conferinţei de astăzi, că „ne preocupăm intens de activitatea portuară. Se intenţionează realizarea unui terminal pentru GPL în Port şi dotarea a două ferryboat-uri ale CFR Marfă cu motoare care să funcţioneze pe bază de GPL. De asemenea, se are în vedere dotarea unor locomotive diesel cu sistem de funcţionare pe bază de GNL.
 
În cadrul aceleiaşi reuniuni, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a ţinut să spună că Brian Simpson vine cu o veste bună, aceea că oraşul Constanţa există în proiecte de mediu şi în harta proiectelor de autostrăzi maritime.

Brian Simpson a mai declarat că Marea Neagră şi Portul Constanţa nu există deloc pe harta transporturilor pe autostrăzile maritime, zona seamănă mai de grabă cu o gaură neagră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Eugen Căruntu, directorul Strategie-Dezvoltare în cadrul CN APM Constanța (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1002

Alfa Terminal Constanța SRL, investitor în două proiecte în Incinta Port. Anunțul APM Constanța

28 Nov 2023 1037

Licitații Constanța Cât costă revizia tehnică periodică a instalației de utilizare gaze naturale în Port Constanța Nord (DOCUMENT)

26 Nov 2023 910

#Dobrogea145 Florin Vizan, director general CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1842

CN APMC SA Se înlocuiește hidroizolația la magazia nr. 3, Molul IV, Constanța Nord. Cât costă lucrarea (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1032

Licitații Constanța Euro Construct SA bifează un nou contract cu CN APMC SA (DOCUMENT)

13 Aug 2023 1413

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL, contract adjudecat la Administrația Porturilor Maritime Constanța (DOCUMENT)

08 Aug 2023 1123

CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează selecție de oferte pentru valorificarea „Deșeurilor reciclabile generate de vânzător”

25 Jul 2023 1066

Alice Goidea, fiica fostului director general al Portului Constanța se căsătorește

16 May 2023 3111

Decizii luate în în CA-ul CN APMC SA Constanța. Mandatele lui George Niculescu și Constantin Chirilă, prelungite. Cine a fost revocat din funcție

13 Mar 2023 1410

Bunurile proprietate publică și privată din cadrul CN APM SA Constanța, asigurate pentru aproape 4,5 milioane de lei (DOCUMENT)

06 Mar 2023 1246

CN APMC SA Constanța contractează lucrări de întreținere a drumurilor și a platformelor de circulație din porturile maritime (DOCUMENT)

24 Dec 2022 2619

Compania Națională „ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME” S.A. Constanța organizează licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea unor bunuri

19 Sep 2022 1272

CN APMC SA Constanța oferă spre închiriere spații administrative

13 Sep 2022 1309

Declarație de avere Daniela Șerban, director economic la CN APM Constanța SA, averea și interesele (DOCUMENTE)

30 Aug 2022 3943