Sanatatea, pe primul loc

Casa de asigurari de Sanatate Constanta a lansat, ieri, campania de informare "Esti asigurat? Gandeste-te la asta cand esti sanatos!" pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

Majoritatea persoanelor care ajunge in unitatile spitalicesti din judetul nostru este pusa pe drumuri din cauza dezorganizarii si a lipsei de informatie. Prin urmare, conducerea CAS Constanta a luat initiativa de a crea o astfel de campanie, care vine ca un indemn adresat in special persoanelor asigurate de a da mai multa importanta propriilor drepturi. "De cele mai multe ori asiguratii nu stiu care le sunt drepturile, sau mai mult, nu fac nimic pentru a si le apara. Daca ar reclama sau ne-ar sesiza in momentul in care intampina astfel de probleme in institutiile sanitare, le-ar fi mult mai usor." a declarat Liviu Mocanu, in calitate de director al CJAS. Deseori, in cabinetele medicilor de familie sau pe peretii institutiilor sanitare se gasesc diverse anunturi care au scop informativ. Insa, potrivit conducerii Casei de Asigurari, acestea sunt atasate in locuri putin accesibile sau au caractere prea mici, fapt ce nu ofera, in nici un caz, posibilitatea pacientilor de a se informa.

Tratamente gratuite

Desi majoritatea persoanelor s-a obisnuit ca, atunci cand ajunge pe holurile unui spital sau in cabinetul vreunui medic, sa scoata din buzunar o mica "atentie", iata ca mai exista totusi cazuri cand se vorbeste despre medicina in termeni de gratuitate. Din materialele puse la dispozitie de catre CAS Constanta, fiecare persoana asigurata poate afla care sunt tipurile de servicii medicale de care ar trebui sa beneficieze si care sunt cele suportate in totalitate de fondul CNAS. Astfel, asiguratilor care au peste 18 ani, le sunt decontate tratamentele de medicina dentara si controalele cu caracter preventiv in cote de pana la 100%. Cazurile de urgenta si unele proceduri de recuperare sau fizioterapeutice se incadreaza tot in acest criteriu. De asemenea, pacientii nu au obligatia de a plati pentru serviciile medicale profilactice, cele legate de monitorizarea sarcinii si de dezvoltare fizica si psihomotorie a nou-nascutilor.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1301

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 842

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1570

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 810

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 869

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 907

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2525

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1003

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3720

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 859

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1702

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 734

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2319

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2648

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3105