Şantier în lucru, la Mamaia, pe numele lui Giurgiucanu Cui aparţine viitorul complex hotelier „Le Rose del Lago” (galerie foto)

Se lucrează de zori în staţiunea Mamaia, vizavi de Cazino, chiar pe malul lacul Siutghiol. Aici se vor ridica, cam prin mai  2016, două blocuri a câte 8 etaje fiecare. Proiectul mai presupune o zonă de promenadă, un teren de tenis, iar pe lac va fi amenajată o marină de dimensiuni mari.

Câteva utilaje şi angajaţi ai societăţii ABC Val trudesc la fundaţia viitoarelor blocuri. „Avem contracte pentru structura de rezistenţă a două blocuri şi pentru o parcare, care va fi situată între ele”, ne-a dezvăluit Vasile Costea, administratorul societăţii ABC Val. De pe panoul cu date despre lucrări, aflăm că aici se va ridica un complex turistic hotelier, intitulat „Le Rose del Lago”. Beneficiarii investiţiei sunt SC Rosemberg Imobiliare SRL, Habitat şi Ambient SRL şi Giurgiucanu Costică şi Giurgiucanu Oana.  Aceştia vor construi la adresa Bd-ul Mamaia nr. 355 A, Zona Cazino, mal Lac Siutghiol, localitatea Constanţa, un complex turistic hotelier P + 8 E + 9 parţial. Lucrările sunt autorizate cu Autorizaţia de Construcţie nr. 1.365 din 15 septembrie 2011, emisă de Primăria Municipiului Constanţa. Termenul de execuţie este de 48 de luni.

Cine sunt beneficiarii viitorul complex?

Societatea Habitat şi Ambient SRL a fost înfiinţată în anul 2003 şi are sediul în municipiul Bucureşti, Piaţa Presei libere 1. Firma îl are are ca acţionari pe Valentin Ionescu, fost coleg de facultate al lui Mazăre, dar şi familia Giurgiucanu, nume ce apar, de altfel, în dosarele în care primarul este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru retrocedări. Ei au mai primit, de-a lungul anilor, şi alte terenuri valoroase din Constanţa - hectare întregi în cartierul Anadalchioi, în Portul Tomis şi în zona unde este proiectată să fie ridicată Şoseaua de coastă, în Parcul Tăbăcăriei şi în staţiunea Mamaia. Unic asociat al SC Rosemberg Imobiliare SRL este societatea luxemburgheză SC Mamaia SA, cu sediul pe Ruse de L'Eau. Societatea din spatele investitorului în imobiliare are acelaşi nume ca şi celebra societate care ţine frâiele, cel puţin teoretic, staţiunii Mamaia. Administrator la Rosemberg este cetăţeanul italian Giovani Romeo. Încă o surpriză: numele lui Romeo al nostru apare într-o altă firmă celebră pentru Constanţa: Fin.Co.Ge.Ro. SPA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 561

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 705

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, un nou pas făcut pentru renovarea a 10 blocuri din comună

03 Apr 2024 1238

Afaceri Constanța Primăria Mircea Vodă a cumpărat servicii de dirigenție de șantier pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Cifră de afaceri infimă a firmei contractate (DOCUMENT)

02 Apr 2024 621

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 5394

Cine a câștigat contractul de dirigenție de șantier pentru modernizarea și modificarea fațadei Galeriei de Artă de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța?(DOCUMENT)

19 Mar 2024 780

UPDATE Laurențiu Stamat de la Larsen Consulting SRL a bătut palma și cu Primăria Constanța. Vezi pentru ce (DOCUMENT)

14 Mar 2024 781

Solicitarea Boruz SRL, respinsă de Municipalitate Firma, controlată de Robert-Alexandru Gherghina nu poate construi pe Aleea Universităţii din Constanţa

14 Mar 2024 824

Licitații publice CJC cumpără servicii de dirigenție de șantier pentru lucrările la bazinele din secția de recuperare medicală de la Eforie Sud

10 Mar 2024 468

De ce Constanța arată ca un șantier? Argumentele și exemplele lui Chițac (VIDEO)

04 Mar 2024 1140

Cumpărări directe Constanța 1Ngineering SRL asigură, cu 18.000 de euro, dirigenția de șantier pentru modernizarea străzilor din Gârliciu (DOCUMENT)

26 Feb 2024 744

Achiziții Constanța Primăria Istria a cumpărat servicii de dirigenție de șantier pentru un obiectiv de investiții din satele Nuntași și Istria (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 772

Firme Constanța Acționarii Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, convocați să decidă bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2024

24 Feb 2024 812

Ansamblu rezidențial la Pescărie! Blocuri de 11 etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța. Iată stadiul lucrărilor (FOTO)

23 Feb 2024 3857

Consiliul Județean Constanța a desemnat dirigintele de șantier pentru continuarea lucrărilor de la Edificiul Roman cu Mozaic (DOCUMENT)

21 Feb 2024 864