Sindicalistii si pamantul fagaduintei

1171642689.jpg

De mai multi ani, singurul raspuns pe care Primaria il ofera Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar privind retrocedarea unui teren este tacerea

Sindicalistii din invatamant incearca in zadar sa intre in posesia unui teren. Nici hotararea judecatoreasca nu ii ajuta cu nimic la restituirea terenului din apropierea Metro II. In urma cu sase ani, Sindicatul Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta a dorit sa intre in posesia unui teren pentru care detine titlu de proprietate. Aflat in apropierea zonei Metro II, acesta are o suprafata de opt hectare. In prezent patru hectare sunt ocupate abuziv, iar celelalte patru sunt disponibile. Cu scopul de a recupera terenul, care in trecut a apartinut fostului Sindicat al Invatatorului, SLSIP a inaintat catre Primaria Constanta o notificare pe Legea numarul 10/2001. Potrivit consilierului juridic al SLSP, Emilian Avramescu, la ora actuala, sindicatul constantean detine titlul de proprietate asupra terenului invocat. Acesta a fost obtinut printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in baza faptului ca institutia reprezinta singura continuatoare in drepturi a Sindicatului Invatatorului. Greu de executat Dupa ce a asteptat cativa ani un raspuns privind demersul sau, conducerea SLSIP s-a vazut nevoita sa actioneze in instanta Primaria. „In urma derularii actiunii in instanta, am obtinut in anul 2005 o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie, emisa de Tribunalul Constanta, prin care primarul municipiului este obligat sa se pronunte motivat cu privire la notificare“, a declarat Emilian Avramescu. In ciuda acestei decizii pronuntate de Tribunal, angajatii Primariei nu reusesc sa gaseasca o solutie. „Am initiat deja procedura executarii silite, dar, in practica, asemenea hotarari judecatoresti sunt greu de aplicat pe aceasta cale. Practic, primarul trebuie obligat sa semneze o hartie“, a explicat Avramescu. Am dorit sa aflam punctul de vedere al primarului Radu Mazare cu privire la acest subiect. Acesta a declarat: „In conditiile in care Primaria Constanta este nevoita sa dea zilnic raspunsuri la DNA, timpul necesar pentru rezolvarea problemelor constantenilor este mult diminuat“. Sperand totusi intr-o rezolvare, SLSIP a cerut sprijinul Prefecturii Constanta. Potrivit lui Avramescu, s-a cerut amendarea primarului pentru tergiversarea raspunsului la notificare. Se pare insa ca prefectul Culetu este neputincios in fata acestei situatii. Singurul lucru obtinut pana acum de sindicalisti a fost doar o promisiune a reprezentantilor Prefecturii, care ii asigurau ca plangerea lor va fi studiata cu mai mare atentie.

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 450

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 383

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 435

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 549

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 532

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 444

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 628

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 500

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 464

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 675

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1256

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 585

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 651