Tensiuni printre social-democraţi. PSD vrea să modifice statutul partidului pentru cei anchetați penal


Pe lângă organizarea unui congres, PSD se pregăteşte să relaxeze criteriile de integritate pentru membrii săi. Liderii formaţiunii vor să modifice Statutul partidului pentru a le permite membrilor cu probleme penale să rămână în funcţii politice.
Schimbarea la care se gândesc social-democraţii ar putea suna cam asa - până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, nici funcţia pe care o deţii sau calitatea de membru de partid.
Ca să pară mai credibili, unii membri susţin că această propunere s-ar încadra în Directiva europeană 334 din 2016, care spune că fiecare persoană poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea de către un judecător”.
În acest moment, statutul PSD prevede că toţi social-democraţii trebuie să se suspende din partid sau din funcţia deţinută în cadrul acestuia ori din funcţiile politice sau administrative obţinute prin susţinere politică dacă sunt incompatibili sau dacă sunt cercetaţi pentru comiterea unei infracţiuni pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva lor.
Tema modificării Statutului PSD va fi discutată pentru prima dată în cadrul Comitetului Executiv de luni.
În cadrul Comitetului Executiv Național al PSD se va decide dacă e nevoie de restructurarea Guvernului Tudose. Se discută despre acest subiect în condițiile în care au ieșit la lumină în ultima vreme mai multe lupte pentru putere în interiorul partidului. În PSD se vorbeşte din ce în ce mai des în ultima perioadă despre nevoia unui Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere de la 24, câte există în prezent.
Totodată, în ultimele zile, s-a speculat că președintele PSD Liviu Dragnea vrea înlocuirea lui Mihai Tudose din fruntea Executivului. Potrivit unor surse politice, Dragnea s-ar fi întâlnit, la finalul anului, cu mai mulţi lideri ai partidului, pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună. Întâlnirea s-a încheiat fără nicio concluzie clară.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 383

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 346

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 930

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 799

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 500

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 494

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 430

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 780

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 663

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 711

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 926

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 627

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 754

Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni

06 Apr 2024 460