Tulcea Trecere de pietoni inteligentă, pentru prevenirea accidentelor rutiere

Trecerea de pietoni inteligentă realizată în centrul orașului Tulcea va intra în probe în acest sfârșit de săptămână, șoferii mijloacelor de transport urmând să fie avertizați vizual atunci când un pieton traversează strada.
 
Trecerea de pietoni inteligentă, un proiect pilot la nivel național, a fost realizată în ultimele două săptămâni în apropiere de centrul orașului, însă timpul maxim de amenajare este de două zile, potrivit inventatorului Adrian Trifan. Ea va lumina intermitent atunci când nu este folosită de pietoni și continuu atunci când pietonii vor traversa strada.
 
"Lucrările de amenajare au durat aproape 10 zile, din cauză că fie nu aveam utilaje la dispoziție, fie nu aveam muncitori. În plus, am avut surpriza ca sticla securizată, rezistentă la trafic, să fie vandalizată cel mai probabil. În mod normal, lucrările nu trebuie să dureze mai mult de două zile", a declarat Adrian Trifan, în vârstă de 43 de ani, citat de Agerpres.
 
Dalele din sticlă securizată au fost fabricate la Bacău, iar investiția în valoare de peste 10.000 de euro, suportată integral de tulcean, are o garanție de cel puțin cinci ani.
 
"Am vrut ca trecerea de pietoni să fie încălzită, dar neavând energie electrică non-stop, stâlpii din apropiere fiind conectați la rețea doar după căderea nopții, riscam ca pe timpul zilei, iarna, să transformăm trecerea în patinoar", a mai spus Trifan.
 
El a depus cererea de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) în luna noiembrie a anului 2014 și a obținut certificatul în luna august a acestui an. "Sunt foarte multe străzi pe care nu se poate interveni, datorită faptului că drumul este în garanție, iar din acest motiv lucrăm acum la varianta acestei treceri de pietoni care se va lipi pe carosabil", a menționat Trifan.
 
Investiția a fost avizată de Poliția Rutieră a municipiului și ar putea să nu fie singura invenție brevetată de tulcean. "Vreau să merg la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) să văd ce brevete au fost acordate pentru siguranța șoferilor și pasagerilor implicați în accidente rutiere. Sunt foarte multe evenimente în care oamenii mor fie înecați, fie în mașini, din cauză că nu-și pot desprinde centurile de siguranță", a mai spus tulceanul.
 
Ultimele probe privind funcționarea investiției se vor realiza în acest sfârșit de săptămână, iar administrațiile locale din Constanța și București s-au arătat deja interesate de trecerea de pietoni care va fi inaugurată oficial luni, 21 noiembrie, la ora 17.00, pe strada Babadag din municipiu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1068

O nouă trecere de pietoni, amenajată în municipiul Constanța. Iată unde

29 Mar 2024 601

Reconfigurarea traficului din Tomis Nord Trecerea de pietoni de la Piața Brotăcei, desființată. Ce planuri are Primăria Constanța?

11 Mar 2024 5173

Delimitatoarele de plastic de la trecerea de pietoni din zona Doraly din Constanța, desprinse. „Ne este frică pentru siguranța noastră“ (FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 1679

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14146

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 852

Primăria Constanța O nouă trecere de pietoni va fi amenajată în municipiu, pentru a crește siguranța participanților la trafic (FOTO)

23 Feb 2024 713

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 900

Constanța Anunț important al CT BUS! Vizată, o stație de autobuz de pe bulevardul Mamaia

14 Feb 2024 946

Surpriză pentru locuitorii din Tomis Nord, din Constanța. O nouă trecere pentru pietoni, trasată pe strada Cișmelei

14 Feb 2024 5083

Știri Constanța Două din trecerile de pietoni din zona I.Gh.Duca, desființate momentan (FOTO+VIDEO)

12 Jan 2024 1106

Centrul Infotrafic Trafic oprit pe DN2, din cauza unui accident rutier. O persoană a fost rănită pe trecerea de pietoni

20 Dec 2023 916

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2

20 Dec 2023 535

În Constanța Accident rutier, pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Mamaia (FOTO+VIDEO)

28 Nov 2023 2398

Cu ce amendă s-a ales un șofer de 18 ani pentru că nu a acordat prioritate pietonilor

30 Oct 2023 1285