A debutat în Liga 1 la nici 17 ani Un fost fotbalist al Farului s-a căsătorit şi a plecat la Barcelona (galerie foto)

Mircea Gheorghiu, atacantul de calibru de la grupa 1986 a FC Farul, a intrat în rândul bărbaţilor însuraţi. Tânărul de 27 de ani şi-a oficializat relaţia pe care o avea de mulţi ani cu frumoasa Ana-Maria, iar cei doi se află în aceste zile în luna de miere, în Spania.
 
Mircea şi Ana-Maria au devenit o pereche în urmă cu zece ani. Momentul a fost plin de romantism, într-o zi de 8 martie. Tinerii erau vecini de cartier, au crescut împreună, iar la un moment dat inevitabilul s-a produs: Cupidon i-a săgetat şi i-a trimis unul în braţele celuilalt. Un chipeş fotbalist al Farului, înalt şi arătos, şi o domnişoară blondă, plină de frumuseţe. Un cuplu extrem de reuşit, care, după zece ani, într-o zi superbă de octombrie, avea să devină familia Gheorghiu. Nunta s-a desfăşurat la Restaurantul „Colonadelor” din Constanţa, iar cei 150 de invitaţi au petrecut pe cinste.

Printre invitaţi s-au numărat şi foşti colegi de-ai lui Mircea de la grupa 1986 a Farului (Ionuţ Durbac, Claudiu Marcu, Daniel Parmac, Adrian Grigoriu, Costel Fălină, Sorin Apostoae, George Damian), dar şi antrenorul acelei trupe teribile, Constantin Mareş. „A fost o nuntă foarte frumoasă. Toată lumea s-a simţit bine. A ieşit aşa cum ne-am dorit. La miezul nopţii, mireasa nu s-a furat. În tot acest timp, am preferat să facem poze cu toţi invitaţii”, a declarat mirele. Ana-Maria e de aceeaşi vârstă cu el şi nu are legătură cu sportul, ca şi naşii de altfel, Eugen şi Corina Lipenschi. Tânăra doamnă Gheorghiu este absolventă a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative de la Universitatea „Ovidius” şi lucrează la Grup Servicii Petroliere. Mircea a renunţat la fotbal în urmă cu aproximativ şase ani, din pricina problemelor medicale, iar în prezent administrează două taxiuri şi se ocupă de firma familiei (o clinică veterinară, la Constanţa şi la Cumpăna), împreună cu părinţii şi cu fratele său.
 
S-a pozat cu Lionel Messi
 
Tânărul cuplu îşi petrece luna de miere în Spania, la Barcelona, unde se află de cinci zile, iar luni, 11 noiembrie, se va întoarce la Constanţa. „Stăm numai la Barcelona, pentru că sunt foarte multe lucruri frumoase de vizitat. Este un oraş superb şi ne bucurăm că am avut parte şi de vreme frumoasă. Am vrut să mergem şi la partida de fotbal FC Barcelona - AC Milan, din Liga Campionilor, dar nu am găsit două bilete în acelaşi sector de tribună. Astfel că ne-am mulţumit doar cu vizitarea stadionului”, a spus Mircea Gheorghiu. Dintre obiectivele turistice bifate nu au lipsit parcul Guell (grădina fantezistă a Barcelonei), uriaşa biserică Sagrada Familia, o grădină zoologică sau un delfinariu impozant. Peste tot au făcut poze, iar pe legendara arenă a Barcelonei, „Camp Nou”, Mircea s-a fotografiat şi lângă două postere uriaşe ale celui mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi.
 
Accidentările care i-au pus capăt carierei
 
Atacant percutant al grupei 1986 de la FC Farul, convocat şi la lotul naţional de juniori, Mircea Gheorghiu a făcut parte şi din echipa mare a „marinarilor”, în mandatul lui Ion Marin. A şi debutat la Liga 1 în tricoul Farului, într-un meci jucat la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, în care a intrat în minutul 70. Încă nu împlinise 17 ani! Cele douăzeci şi ceva de minute au rămas însă singurele ale sale în prima divizie. „Am mai fost rezervă în alte zece partide. Era greu atunci, Farul se număra printre fruntaşele Ligii 1”, spune Gheorghiu. Echipa constănţeană nu s-a bazat mai mult pe el în acei ani, alegând să-l împrumute la echipe din judeţ. Astfel că Mircea a jucat doi ani la Callatis Mangalia (în Liga a 2-a) şi un sezon la Midia Năvodari (în Liga a 3-a). La ambele echipe era titular, însă la fiecare dintre ele a suferit accidentări serioase, care i-au grăbit sfârşitul carierei. „Am suferit o operaţie de ligamentoplastie la piciorul drept, iar la piciorul stâng am ligamentul franjurat”, arată fostul atacant. La Mangalia s-a accidentat într-un meci cu Forex Braşov, iar la Năvodari într-o dispută cu Rm. Sărat. După Midia Năvodari s-a lăsat de fotbal, dar în prezent joacă la un turneu de mini-fotbal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Mircea Vodă a cumpărat servicii de dirigenție de șantier pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Cifră de afaceri infimă a firmei contractate (DOCUMENT)

02 Apr 2024 576

Ministerul Apărării cumpără asigurări de viaţă pentru personalul din Forţele Navale, care execută misiuni externe (DOCUMENT)

13 Dec 2023 820

In memoriam Tașcu Gheorghiu, personalitate din Constanța, recunoscută pentru traducerile sale

15 Oct 2023 909

Licitații Constanța Primăria Istria a bătut palma cu Vest Instal SRL și cu Global Ports's Services SRL, controlată în trecut de Mircea Marcu, fostul șef al APMC (DOCUMENT)

31 May 2023 1809

Iată cine se va ocupa de asigurarea navei și de echipaj pentru voiajul Navei Școală „Mircea“ din anul 2023 (DOCUMENT)

03 May 2023 1507

Se împlinesc 111 ani de la nașterea constănțeanului Tașcu Gheorghiu, unul dintre cei mai mari traducători români

20 Sep 2021 2617

Știați că…. La această dată prezentatorul Mircea Badea împlinește o frumoasă vârstă?

24 Feb 2021 1429

Ameli Vlăescu, de la Atena Sport Club Constanța, pe podium la Naționalele de natație

16 Oct 2020 6568

#citeșteDobrogea In Memoriam Tașcu Gheorghiu, la 110 ani de la nașterea unui reputat traducător constănțean

19 Sep 2020 3518

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 decembrie 2019

30 Dec 2019 1800

Ziua profesorului de limbă franceză Reuniune a elevilor francofoni din Constanța

22 Nov 2019 3174

România Candidaţi la funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

12 Sep 2018 2247

„Drum frumos în viaţă, Amalia!“ Fostul fotbalist Mircea Gheorghiu, tată de fetiţă pentru a doua oară

06 Mar 2018 4766

1938 Monumentul semnat Zoanel Gheorghiu în curtea unității militare de pe strada Mircea

19 Nov 2017 1484

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Nestor Gheorghiu (galerie foto)

15 May 2017 5539