Aflate la recuperare, au primit o vizită inedită Patru halterofile constănţene joacă în „Lacul lebedelor" (galerie foto + video)

lebede2_.jpgSportivele urmează un program de refacere la Mangalia, iar în apropierea hotelului în care stau vin, zi de zi, numeroase păsări graţioase

La capătul unui sezon extenuant, dar şi plin de medalii, patru halterofile constănţene, Laura Pricop, Ionela Broască, Georgiana Dudoglu şi Mariana Dumitrache, au primit din partea Federaţiei Române de Haltere două săptămâni de refacere la Mangalia.

Fetele sunt însoţite de antrenorul Angheluş Beşleagă şi stau la hotelul „Callatis". „Pentru acest program de refacere, am renunţat la participarea la mai multe întreceri, cum ar fi Campionatul European de junioare I şi tineret, de la Eilat (Israel), şi la un concurs în Azerbaidjan, care se desfăşoară pe 12 şi 13 decembrie. Fetele au participat la multe întreceri în cursul anului şi am preferat să facem această recuperare, care era absolut necesară. În plus, Ionela vine şi după o accidentare la cot. Laura a urmat acest program şi în 2010, alături de lotul olimpic, şi i-a folosit", a declarat Angheluş Beşleagă, cel care veghează ca fetele să nu se abată nici măcar un milimetru de la program. Pentru ca recuperarea să-şi arate pe deplin roadele, cele patru nu au voie să iasă deloc din hotel, în frig. De aceea, campioanele nu au avut prilejul să se întâlnească cu grupul de lebede care vine, zi de zi, într-un golfuleţ din apropierea hotelului. La întâlnire a răspuns însă prezent Beşleagă, care a şi hrănit, a pozat şi a filmat graţioasele păsări. „Le găsesc acolo când ies la alergare dimineaţa sau când mă plimb la prânz. Sunt atât de blânde, încât le dau firimituri de pâine din mână, iar obraznicii pescăruşi vin şi le fură mâncarea. Am numărat în stol şi 21 de lebede", povesteşte antrenorul.

lebede_.jpgElevele şi elevii lui Beşleagă au avut un an 2012 extrem de reuşit, atât la Campionatele Naţionale, la toate categoriile de vârstă (unde au cucerit un umăr record de medalii), cât şi la întrecerile externe de amploare. „Sperăm ca 2013 să fie măcar la fel de bun ca acesta. Vom avea iar un an greu, cu Mondiale şi Europene. La CM de junioare II, de la Taşkent (Uzbekistan), din aprilie, vor participa Pricop şi Dudoglu, pe care vreau să le duc şi la Europene (tot de cadete), în Lituania, la începutul lunii septembrie. De asemenea, în 2013 va fi şi Euro de 20 de ani şi tineret, unde Broască şi Pricop îşi vor încerca şansele. La CE de junioare I şi tineret, la care nu am fost, Laura s-ar fi clasat undeva în locurile patru - cinci la categoria 53 kg", a mai spus Beşleagă.

Olteanu şi Safar, pe podium la Cupa Steaua

În această perioadă, la Bucureşti, s-a desfăşurat Cupa Steaua la tineret, la care au participat şi doi halterofili constănţeni. La categoria 77 kg, Alin Olteanu a ocupat locul întâi, cu un total de 255 kg (115 kg la stilul smuls, 140 kg la aruncat). Florin Safar, care este încă junior, a concurat la categoria 69 kg, unde a fost al treilea, cu 225 kg (100 kg la smuls, 125 kg la aruncat). Olteanu şi Safar sunt antrenaţi de Angheluş Beşleagă şi Aurel Tătaru şi au reprezentat la Cupa Steaua Clubul Sportiv Farul. La întrecere au participat în jur de 60 de halterofili, nelipsind sportivi de la cluburi precum Dinamo, Rapid, Steaua sau Rm. Vâlcea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Haltere CSM Constanța Surorile Gabriela și Adelina Petcu, pe podium la Bascov. Au fost selecționate în programul „Speranțe Olimpice“

13 Mar 2024 491

UPDATE. CSM Constanța Pe podium! Micile sportive Adelina și Gabriela Petcu, surori, au moștenit pasiunea pentru haltere a tatălui lor (GALERIE FOTO)

22 Nov 2023 1070

Haltere CSM Constanța, aproape 20 de medalii la Naționalele de seniori (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 1037

CS Farul Constanța Haltere Darius Tătaru, triplu campion național la juniori 1 (GALERIE FOTO)

02 Oct 2023 1220

Haltere Constanța Bianca Dumitrescu, trei clasări pe locul opt la Mondialele de seniori din Arabia Saudită (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 871

CS Farul Constanța Darius Tătaru a concurat la Campionatul European. „Conduita sa a fost una onorabilă“

02 Aug 2023 1174

CSM Constanța haltere Robert Florea, triplu medaliat la Campionatul European București 2023 (GALERIE FOTO)

29 Jul 2023 1075

Haltere Constanța Bianca Dumitrescu, triplă campioană europeană la tineret (GALERIE FOTO)

27 Jul 2023 1272

CSM Constanța are două reprezentante la Campionatul Mondial de Alergare Montană

09 Jun 2023 923

Halterofili constănțeni, pe podium la Campionatul Național pentru juniori 2 (GALERIE FOTO)

02 May 2023 829

Halterofila constănțeană Bianca Dumitrescu, aproape de medalii la Campionatul European

19 Apr 2023 1287

Constanța Sportivi pregătiți de Cristina Bujin, pe podium la Winter Run Athetics Cup 2022. Fosta atletă, punct și de la capăt (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

24 Dec 2022 2825

Medalii pentru halterofilii constănțeni la Naționalele de tineret și la Speranțe Olimpice (GALERIE FOTO)

24 Nov 2022 1217

Haltere Constănțeanca Bianca Dumitrescu, trei medalii la Campionatul European (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 2048