Amintirile lui Ilie Floroiu

Pregatiri pentru Crosul National - "Ziua Olimpica"

Directorul executiv al CS Farul, castigator al primei editii, si-a adus ieri aminte de momentele traite acum 17 ani

Pe 26 iunie, de la ora 10.00, la Constanta va avea loc Crosul National - "Ziua Olimpica". Competitia, care in anii trecuti, la Constanta, a avut doar caracter local, acum a capatat o importanta nationala, Comitetul Olimpic Roman oferind prilejul orasului nostru sa organizeze o intrecere de o asemenea amploare, tocmai in acest an 2004, declarat Anul European al Educatiei Nationale prin Sport. Ieri, la hotelul "Sport" a avut loc o conferinta de presa organizata de Directia pentru Sport a Judetului Constanta. De la Elena Francu, directorul executiv al DSJ Constanta, si Catalin Ganera, inspector sportiv al DSJ, am aflat ca si in acest an crosul se va desfasura pe distanta Sala Sporturilor - Radio Constanta, ce insumeaza aproximativ patru kilometri. Se vor acorda premii constand in 1500 de tricouri si diplome. De asemenea, vor fi premiate cea mai numeroasa familie care alearga la cros, primii clasati la fete si la baieti, cat si cei mai tineri si cei mai varstnici participanti. Prezent la conferinta de presa de ieri, directorul executiv al CS Farul, Ilie Floroiu, fost atlet, si-a adus aminte cu nostalgie de prima editie a "Crosului Olimpic" castigata acum 17 ani chiar de el. "Am fost peste 2000 de participanti din toata tara. Au participat chiar si turisti. A fost frumos. Startul si festivitatea de premiere au fost facute de Lia Manoliu. Eu eram atunci in finalul carierei mele, pentru ca in 1987 m-am retras din activitate. Diploma o acum si acum, dar tricoul nu-l mai am. Nu mai stiu pe unde este. Faptul ca diplomele erau semnate de Juan Antonio Samaranch (n.r.- presedintele CIO) si ca tricourile erau venite din alta tara (n.r.- din Elvetia, de la Laussane) a fost un lucru deosebit, fiind un stimulent pentru participantii la acel cros", a rememorat Floroiu. Importanta organizarii la Constanta a editiei nationale a fost subliniata si de presedintele Asociatiei Judetene de Atletism, Andrei Szemerjai. "Actiunea are o semnificatie deosebita pentru toata miscarea atletica din intreaga tara. Organizarea la Constanta a acestei editii nationale inseamna o recunoastere in plus, daca mai era nevoie, a profesionalismului si modului competent in care se organizeaza actiunile sportive la nivelul judetului nostru. Sunt convins ca actiunea va fi o reusita", a spus Szemerjai. Elena Francu a tinut, in final, sa multumeasca Inspectoratului Scolar Judetean pentru intelegerea gasita pentru decalarea pregatirii profesorilor pentru bacalaureat, programata initial in aceeasi zi, de la aceeasi ora, pentru ca acestia sa se poata implica in desfasurarea crosului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Popistasu Gheorghe

15 Jun, 2017 10:17

Incepand cu 1988, am participat la toate editiile nationale organizate la Constanta. Am dori mai multe detalii asupra modalitatii de inscriere !

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 544

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1045

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 505

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 638

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 465

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1643

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 458

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575