Are ca obiectiv calificarea la Mondiale Aihan Omer, din Constanţa, numit antrenor al echipei naţionale de handbal

Antrenorul constănţean Aihan Omer revine după cinci ani la cârma echipei naţionale de handbal masculin a României. Preşedintele Federaţiei Române, Alexandru Dedu, a anunţat, ieri, că Omer a semnat un contract până în 2017, având ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din acelaşi an.

Aihan Omer a început ediţia 2014/2015 a Ligii Naţionale pe banca echipei Dunărea Călăraşi, care, în runda inaugurală, a învins pe teren propriu campioana HCM Constanţa, una dintre echipele antrenate în trecut de tehnicianul de 54 de ani.

„Considerăm că Aihan Omer este soluţia cea mai bună pentru noi, în acest moment. Am avut convorbiri cu mai mulţi antrenori străini, însă am găsit puţini liberi de contract, iar un alt inconvenient a fost preţul cerut de aceştia. Nu ne putem permite salarii mari la Federaţie. Obiectivul care i-a fost fixat lui Aihan Omer este unul civilizat, anunţat cu destul timp înainte“, a declarat Alexandru Dedu.

Aihan Omer a mai pregătit echipa naţională între anii 1994 şi 2003 şi între 2007 şi 2009, calificând reprezentativa tricoloră la CM de acum cinci ani, după o pauză de 15 ani. A fost suspendat cinci ani de Federaţia Internaţională de Handbal, pedeapsa expirând pe data de 6 august a acestui an. Omer preia Naţionala după ce, în meciurile din play-off-ul Campionatului Mondial din 2015, România a fost condusă de antrenorii Christian Gaudin şi Rareş Fortuneanu. Primele meciuri ale lui Aihan Omer pe banca reprezentativei vor fi cele cu Italia (de pe 29 octombrie) şi cu Kosovo (de pe 1 noiembrie), din preliminariile Campionatului European, reunirea lotului fiind programată pe 20 octombrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.