„Arena Naţională“ din Bucureşti va găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020



Bucureştiul a fost inclus pe lista celor 13 oraşe care vor găzdui meciuri de fotbal de la Campionatul European din 2020, potrivit deciziei luate ieri, la Geneva, de Comitetul Executiv al UEFA. Partidele din capitala României (trei din faza grupelor şi una din optimile de finală) se vor juca pe „Arena Naţională“, care are o capacitate de 54.851 de locuri, iar în 2012, la un an de la finalizare, a găzduit finala Europa League.

Finala şi semifinalele au fost programate în Anglia, la Londra. Celelalte oraşe unde se vor organiza partide sunt: Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia) - un meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor; Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia) şi Glasgow (Scoţia) - un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor. Au fost respinse candidaturile altor şase oraşe: Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria), Ierusalim (Israel), Stockholm (Suedia), Cardiff (Ţara Galilor) şi Skopje (Macedonia). Dacă echipa naţională de fotbal a României se va califica la CE 2020, va disputa două meciuri din grupe la Bucureşti. 
Până în 2020, România va trebui să rezolve însă mai multe probleme semnalate în raportul de evaluare a celor 19 dosare de candidatură. Astfel, au fost scoase în evidenţă probleme de infrastructură (legate în principal de legătura slabă dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Bucureşti) şi de cazare. De asemenea, şi la stadion sunt lucruri în minus: număr insuficient de locuri de parcare, număr mic de loje, ospitalitatea şi facilităţile pentru mass-media. Totodată, în raport s-a menţionat că municipalitatea bucureşteană are o experienţă redusă privind organizarea unor asemenea evenimente, dar şi faptul că investiţiile în infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate în amănunt.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE România va găzdui meciuri de la Campionatul European de fotbal

19 Sep 2014 3091