Artimon va pleca - „Sunt atât de dobitoci încât stau şi mă bârfesc chiar sub geamul meu” Război în curtea FC Farul

Alin Artimon, antrenorul principal al FC Farul, a anunţat, ieri, că nu doreşte să-şi prelungească contractul cu clubul, scadent la finele acestui sezon. Tehnicianul a motivat că cel mai mult a contribuit la luarea acestei decizii modul în care a fost tratat la Constanţa.

Principalul Farului a făcut anunţul, în premieră, la conferinţa de presă de ieri. „Din vară, nu-mi doresc să continui la Farul. Clubul are opţiunea de a prelungi contractul, dar eu exclud acest lucru. Din punctul meu de vedere, nu există nicio cale de întoarcere. Motivul? Modul cum am fost tratat, în mare parte. Nu bat sub nicio formă la Giani Nedelcu, patronul clubului, el e cel pentru care am continuat aici. Îmi voi duce contractul până la capăt, fiind însă posibil să se termine şi mai repede de finele campionatului, dacă nu voi avea rezultate. E problema fariştilor ce proces se întrerupe de acum încolo, prin plecarea mea. Să ţină minte că oamenii pe care îi înjură cel mai mult le ţin clubul în viaţă. Domnul Nedelcu îşi bagă banii de acasă şi îl înjură pe unde îl apucă. Iar, datorită mie, în acest moment, Farul are nouă jucători noi. Altfel, pentru brandul Farul, nu ştiu câţi veneau încoace. Acestea sunt lucrurile reale. Dacă vor să avem o discuţie ca între bărbaţi, să vină aici, nu să înjure pe site-uri. Eu le transmit verbal acest mesaj şi îmi asum banerele pe care o să mi le tragă de acum încolo. Pentru că sunt bărbat. Aşa se poartă discuţiile”, a spus Alin Artimon.

„S-a bârfit singur, are mania persecuţiei!”

Antrenorul principal al Farului a spus că, atunci când pomeneşte de cei al căror tratament la adresa sa l-au deranjat atât de tare, încât va pleca în vară, nu face referire la marea masă a suporterilor Farului, ci doar la câţiva. De asemenea, Artimon a încondeiat şi tehnicieni de la sectorul juvenil al clubului. „Sunt suficient de inteligent (sau aşa îmi place să cred) încât să nu asociez doi indivizi cu suporterii. Şi sper că şi viceversa e valabilă. Eu nu am făcut această greşeală. În general, mă trezesc dimineaţa, deschid geamul, că e normal să mă aerisesc, şi aud antrenorii de la centru cum mă bârfesc. În fiecare dimineaţă. Sunt atât de dobitoci că stau chiar sub geamul meu. Iar exemplele vi le pot da în continuare”, s-a plâns Alin Artimon. Reacţia tehnicienilor de la Clubul Sportiv Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010 la vorbele antrenorului echipei mari a fost promptă şi dură. Directorul CSSF Farul 2010, Ion Constantinescu, a spus: „Nu l-a bârfit nimeni, s-a bârfit el singur. Are mania persecuţiei. Domnul Artimon ar trebui să spele curtea, pe care noi, prin munca noastră, am făcut-o. El e dobitoc, că e pe ultimul loc în clasament. Noi, la juniori, suntem pe primele poziţii. I-am dat pe mână ce am avut mai bun la grupe, iar el şi-a bătut joc de munca noastră. E nul ca antrenor. Eu, Antonescu, Turcu am jucat o viaţă la Farul, am realizat ceva pentru acest club. Cum să ne catalogheze aşa, avem copii mai mari ca el! E ruşinos că Farul e pe ultima poziţie”.  

S-a întărâtat şi a luat decizia

Alin Artimon a dezvăluit că două sunt motivele pentru care mai rămâne la Farul până în vară: patronul Giani Nedelcu şi jucătorii pe care i-a adus în această iarnă. „Nu mă simt confortabil la Constanţa, însă îmi fac treaba, pentru că sunt profesionist. Chiar dacă le place, chiar dacă nu. Asta înghit de când am venit aici. Mi-a ajuns. În acest moment, stau la Farul din două motive: unu - că îl respect pe patron şi doi - că am adus jucători pe cârca mea aici şi nu-i pot lăsa să-şi rupă gâtul de la început. Au nevoie de adaptare şi măcar pe aceasta să o facă cu mine”, a punctat Artimon. Tehnicianul a spus că, înainte de a face anunţul cu plecarea sa în faţa presei, nu l-a anunţat şi pe patron, însă nu e nimic nelalocul lui, în condiţiile în care e ceva firesc să plece când îi expiră contractul. „Îi voi transmite lui Giani că nu doresc să continui şi nu cred că el va activa opţiunea de prelungire. Nu am vorbit până acum cu el, doar că acum m-am întărâtat şi am luat decizia. Sunt lucruri adunate de mult, de prea mult timp. Am tăcut, nu am spus niciodată nimic, am încercat să fiu decent în relaţia cu toată lumea, dar văd că nu-i în regulă aşa. Nu mă interesează reacţia suporterilor. Eu am avut mereu o atitudine civilizată, iar celor care nu mi-au oferit respect le-am dat acelaşi lucru înapoi. Ce-i rog eu e să lase grupul în pace, pentru că, le place, nu le place, la ora asta jucătorii din vestiar reprezintă Farul. Cum o să procedeze cu mine e mai puţin important, eu oricum duc”, a precizat Artimon. Principalul Farului nu crede că anunţul său, făcut acum, în pragul returului, va afecta evoluţia jucătorilor, modul în care ei se vor pregăti sau cum vor răspunde la comenzile sale, ştiind că peste câteva luni el oricum va pleca. „Relaţia cu vestiarul nu va fi afectată de anunţul meu. E una principială, corectă şi, indiferent de câte zile vom lucra, nu se va deteriora. E pusă pe principii sănătoase. Jucătorii au respect faţă de mine şi eu faţă de ei”, a spus antrenorul „marinarilor”.   

„Jucătorii nu sunt legaţi de mine”

O parte a suporterilor l-au contestat pe Alin Artimon şi pentru campania de achiziţii din această iarnă. Tehnicianul a explicat în amănunt cum s-a procedat la transferuri. „Nu am adus jucătorii numai eu, fiecare în parte a avut OK-ul finanţatorului şi al preşedintelui. Iar doi dintre timişoreni au fost ceruţi expres de domnul Nedelcu. Prin diverse surse, numele lor au ajuns la el. Eu am putut să-i câştig în defavoarea unui alt club. Lucrând cu ei, am avut o relaţie mai apropiată, astfel că au optat pentru Farul. Dar n-am adus jucători care să aibă contract cât am eu. Ei au doi ani şi jumătate. Deci ei nu sunt dependenţi de mine. Am lucrat cu ei la Timişoara şi puteam gira creşterea lor valorică şi utilitatea lor aici. Asta am făcut, nimic altceva. Am lucrat cu Bumbac, cu Popescu şi am putut să-l fac să semneze cu noi cu şase luni înainte şi apoi să-l luăm. Sunt jucători care rămân ai clubului. Nu sunt legaţi de mine. Eu nu car jucătorii după mine, dacă am avut o oportunitate, i-am luat”, a arătat antrenorul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 275

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 424

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 415

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 466

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 450

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 620

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 319

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 365

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 373

Ședință CLM Constanța Cine face parte din Grupul lucru local pentru problemele romilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 577

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 451

Ședință CLM Constanța Închirierea imobilelor aflate în domeniul public al municipiului Constanța și în administrarea AFI S.R.L, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 502

Ședință CLM Constanța Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Termocentrale Constanţa SRL pe anul 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 384

Ședință Consiliul Local Constanța Terenuri din Constanța și stațiunea Mamaia, unele cu acces la promenadă, scoase la vânzare de administrația Chițac (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 1062

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 384