Au cucerit o nouă Cupă a României la Taekwondo WTF Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu primesc centurile negre (galerie foto)

Clubul din comuna constănţeană a realizat o nouă performanţă de marcă, obţinând, pentru a cincea oară în istoria grupării, preţiosul trofeu intern
 
Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu din Constanţa a fost cel mai bun la a 14-a ediţie a Cupei României la Taekwondo WTF, întrecere găzduită de Sala Sporturilor din Braşov şi rezervată, pe mai multe secţiuni, copiilor, cadeţilor, juniorilor şi seniorilor. CSC a cucerit, la lupte, zece locuri întâi, 13 locuri doi şi 19 locuri trei, iar la spargeri un loc întâi şi două locuri doi, ceea ce i-a adus prima poziţie în clasamentul general.
 
CSC Mihail Kogălniceanu a deplasat la competiţie un lot de 51 de sportivi (băieţi şi fete), dintre care 35 de la Mihail Kogălniceanu, iar restul din Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu. Luptătorii sunt pregătiţi de antrenorul Laurenţiu Palangă şi de instructorii sportivi Marian Olteanu (grupa mare - juniorii şi seniorii) şi Emanuela Anda Palangă (cadeţii şi juniorii). Din partea CSC a participat la Cupa României şi arbitrul Elena Predescu. Clubul din Mihail Kogălniceanu a avut concurenţă solidă, dar evoluţiile de clasă l-au urcat pe locul întâi. Au mai evoluat cluburi din Bucureşti (Steaua, Dinamo), Braşov, Iaşi, Cluj, Botoşani, Slatina, Tg. Mureş (cu patru echipe), Miercurea Ciuc, dar şi Hârşova.

„A fost o întrecere foarte grea. Valoarea participanţilor a fost ridicată. Sportivii noştri prind însă aripi când intră în concurs, astfel că au avut câştig de cauză”, a declarat Laurenţiu Palangă. Echipele de copii, cadeţi şi juniori de la Mihail Kogălniceanu au ocupat locul întâi! La spargeri, echipa constănţeană a avut patru reprezentanţi, dintre care trei, toate fete, au urcat pe podium: Irina Marin (la junioare) - locul întâi, Bianca Agache (la junioare) şi Georgiana Pavel (la senioare) - locul doi. „Toate au spart foarte frumos”, a mai spus Laurenţiu Palangă, cel care nu uită să menţioneze sprijinul primit de la Primăriile din Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan). De altfel, ca o mulţumire adusă primarului Ancuţa Belu pentru sprijinirea sportului local, reprezentanţii CSC Mihail Kogălniceanu au amânat primirea oficială a centurilor negre, pentru ca acestea, diplomele şi cardurile să le fie înmânate de primarul de la Mihail Kogălniceanu, într-un cadru festiv, în care să se sublinieze şi performanţa cuceririi Cupei României.
 
Au impresionat comisia din Coreea
 
La stagiul tehnic de la Sovata, nouă sportivi de la CSC Mihail Kogălniceanu au susţinut examenul pentru obţinerea centurilor negre şi au avut succes. „A fost prezentă o comisie de examinare din Coreea şi tot de acolo vin şi centurile”, a declarat Costel Pariza, preşedintele clubului. Cei care au luat examenul sunt: George Vlădăreanu, Alexandru Răzvan Cărare, Bogdan Nicu Buzică, Leonard Matare, Iulia Valentina Istrate, Mihaela Bianca Agache, Georgiana Andreea Pavel, Claudia Irina Marin (din Mihail Kogălniceanu) şi Andrei Robert Nica (din Nicolae Bălcescu). Cele mai multe dintre diplomele pentru centurile negre au fost înmânate cu ocazia Cupei României de către preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo WTF, Constantin Apostol, însă cei de la Mihail Kogălniceanu au ţinut neapărat ca acest moment să fie unul aparte, într-un cadru oficial, prin care „să-i mulţumim primarului Ancuţa Belu pentru încrederea pe care a avut-o în noi şi pentru creditul şi ajutorul acordate. Vrem ca acest moment, al primirii diplomei din mâna primarului, să rămână în memoria sportivilor. Avem această plăcere. Contribuţia financiară a fost a Primăriei, care i-a susţinut pe copii să meargă la examen”, după cum a arătat Laurenţiu Palangă, cel care a subliniat importanţa deţinerii centurii negre. „Fără această calitate, sportivii nu pot participa la competiţiile internaţionale. Iar la Campionatul European de la Bucureşti, dintre cei 20 de componenţi ai lotului României, şase au fost sportivi ai noştri. Trei dintre ei (Alin Dumitraşcu, Teodora Grădinariu - ambii din Dorobanţu, Andreea Chiriac - din Mihail Kogălniceanu) au ajuns în sferturile de finală. Dumitraşcu a învins un sportiv din Spania (ceea ce e mare lucru), iar Grădinariu a trecut de o redutabilă reprezentantă a Republicii Moldova. Chiriac a pierdut medalia în ultima secundă”, a declarat Laurenţiu Palangă.
 
Plângea de ţi se rupea sufletul
 
CSC Mihail Kogălniceanu a mai triumfat la Cupa României în anii 2005, 2006, 2010 şi 2012. În anul 2011, a ocupat locul doi, însă după ce a beneficiat de un arbitraj potrivnic, pierzând medalia de aur la diferenţă de un punct. Clubul din Mihail Kogălniceanu a mai cucerit, pe lângă Cupa României, locul întâi şi la Naţionalele de juniori, copii şi cadeţi, dar şi Cupa Hârşova. La Campionatul European de juniori din Portugalia, un sportiv care s-a transferat de la Mihail Kogălniceanu la Steaua, dar care se pregăteşte tot cu Laurenţiu Palangă, Ovidiu Trifan, a fost foarte aproape de medalia de bronz. A învins un israelian şi a încheiat la egalitate cu un spaniol, care s-a impus graţie punctului de aur. „Avem două surori campioane balcanice, iar acum, la Cupa României de la Braşov, frate şi soră au cucerit locul întâi”, se mândreşte Laurenţiu Palangă. Antrenorul face referite la Mariana-Mălina Mihăilă şi Ancuţa-Dumitra Mihăilă (aur la Balcaniada de la Bar - Muntenegru, la senioare, respectiv cadete) şi la Leonard Matara (unul dintre cei mai vechi sportivi de la CSC) şi Diana Matara. Aceştia din urmă s-au impus (la seniori, respectiv cadete) la întrecerea de sub Tâmpa, iar modul în care micuţa Diana a reacţionat la aceste două succese l-a impresionat profund pe Laurenţiu Palangă. „Ea a fost prima campioană, iar fratele ei o zi mai târziu. Când acesta a primit medalia, Diana a venit lângă el şi a început să plângă de ţi se rupea sufletul. Mie mi s-au înmuiat genunchii. În sufletul ei s-a produs o explozie emoţională. Ţine foarte mult la fratele ei”, a arătat antrenorul de la CSC Mihail Kogălniceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Demonstrație de Taekwondo WT la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Moș Crăciun a venit cu elicopterul! (GALERIE FOTO)

15 Dec 2023 1432

Fotbaliștii de la CS Medgidia, victorie la scor în deplasare. Marius Iftime a reușit o triplă (GALERIE FOTO)

14 Apr 2023 1750

Taekwondo WT Sportivi de la CSC Mihail Kogălniceanu, CS Nicolae Bălcescu și CS Marina Constanța, pe podium la Kyorugi (GALERIE FOTO)

25 Mar 2022 3910

Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu, evoluții de clasă Sergiu Gheondea, cel mai bun cadet la Naționalele de Taekwondo WT (galerie foto)

10 Apr 2019 3680

Denisa Gheondea, distincţie specială Luptătorii de la CSC Mihail Kogălniceanu, pe podium şi la „Gedoteam Open“ la Taekwondo WT (video)

11 Dec 2018 3304

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 17-a a Ligii a 4-a

18 Nov 2018 2593

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 2221

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 1913

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 2625

Pe prima poziţie la copii şi cadeţi CSC Mihail Kogălniceanu, locul trei în clasamentul general la Cupa României de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Oct 2018 3612

Fotbal. Judeţul Constanţa Rezultatele din etapa a zecea a Ligii a 4-a (galerie foto)

30 Sep 2018 3330

Fotbalul judeţului Constanţa. Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a, în weekend. Program şi clasamente

29 Sep 2018 1934

Judeţul Constanţa Astăzi, la Liga a 5-a se dispută etapă intermediară. Rezultatele şi clasamentele din fotbalul mic

19 Sep 2018 2605

Maria Rusu şi Andrei Mureşan, de la CSC Mihail Kogălniceanu, argint la Campionatul Balcanic de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Sep 2018 2634

CSC Mihail Kogălniceanu, locul întâi la clasa A şi în clasamentul general la Cupa Hârşova la Taekwondo WT (galerie foto)

28 Aug 2018 4248